El Museu dels Mariners de Benicarló obrirà les portes abans de Setmana Santa

El Museu dels Mariners de Benicarló està a punt de ser una realitat. L’espai, ubicat en les instal·lacions de l’antic far de la ciutat, pretén retre un reconeixement a la gent de la mar des d’un punt de vista patrimonial i de posada en valor dels seus oficis i les seues tradicions. Amb la creació del museu, es pretén identificar, inventariar, preservar i difondre tot el llegat cultural que representa el patrimoni marítim i pesquer de la ciutat, un element característic de Benicarló des dels seus orígens.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, s’han mostrat molt satisfets per la finalització del projecte de museïtzació, que va començar a prendre forma una vegada finalitzades les obres de reconstrucció de l’antic far, amb un pressupost de 221.000 euros a càrrec de la Diputació de Castelló. Tant l’alcaldessa com el regidor han reconegut que «l’objectiu principal d’aquest nou espai museístic de Benicarló serà posar en valor el treball de la gent de la mar» i han avançat que «la intenció és que siga un projecte viu, dinàmic, didàctic i educatiu que no s’estanque amb el pas del temps, per això estarà en constant revisió i actualització».

Per tal d’aconseguir-ho, el Museu dels Mariners comptarà amb diferents seccions d’exposicions que se centraran en: la història marítima de Benicarló, la llotja i la subhasta, la història del far, els equips de navegació antiga, la comercialització de la pesca, les diferents tipologies de pesca, els peixos que es comercialitzen a Benicarló, els oficis tradicionals que envolten el món del mar (remendadores, calafates, mariners mercants i mariners pescadors), el sector pesquer en l’actualitat i la gastronomia.

Tots aquests continguts, que provenen en bona part de donacions de mariners de Benicarló que es trobaven al Museu de la Mar Sant Telm, es reforçaran amb una part molt visual que la conformaran, entre d’altres, una maqueta de l’antiga llotja amb entrevistes a mariners i al subhastador, un vídeo del nét del farer que va viure de menut al far i ajudava a l’ofici de farer i una tauleta tàctil amb fitxes de tots els peixos que es poden trobar al Mercat de Benicarló.

 

 

Informació i Foto: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: