El MUPREVA publicarà la investigació sobre les primeres troballes de l’Ereta dels Moros d’Aldaia

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i la directora del Museu de Prehistòria, María Jesús de Pedro, han rebut hui una delegació de l’ajuntament d’Aldaia, encapçalada per la diputada Empar Folgado i l’alcalde Guillermo Luján, amb l’acompanyament de tècnics d’ambdues institucions.

La reunió, de caràcter tècnic, ha servit per a poder aprofondir sobre les perspectives que poden haver sobre el jaciment romà de l’Ereta dels Moros d’Aldaia. Es tracta d’un singular espai on l’Ajuntament d’Aldaia ja ha pogut fer alguns primers sondejos arqueològics, i que, en funció dels resultats que avancen les properes publicacions, podrien recomanar un major camp d’actuació.

En eixe sentit, el Museu de Prehistòria, propietat de la Diputació, ha oferit un espai en la revista Archivos de Prehistoria Levantina, que publica anualment, per a poder presentar al seu proper número l’estudi dels materials dels primers sondejos arqueològics que l’ajuntament va promoure en diverses fases d’actuació. La revista està especialitzada en el camp de l’arqueologia, amb una visió acadèmica i científica sobre les investigacions arqueològiques, centrada majoritàriament sobre el nostre territori.

A més, en funció de les perspectives que es puguen revelar els estudis que ara es troben en procés, l’Ajuntament d’Aldaia ha sol·licitat al museu també l’assessorament del personal tècnic, amb l’objectiu d’establir un pla d’acció a més llarg termini, ajustat als procediments i les metodologies de treball més adients.

Tant el diputat de Cultura, com la directora del museu han agraït la visita i han oferit a la delegació d’Aldaia l’assessorament del museu en l’acompanyament i la col·laboració en futures línies d’actuació.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: