El MUA lliura aquest dissabte els premis del seu Concurs de Tallers Didàctics

El proper dissabte 15 de juny El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) farà entrega dels premis del seu tradicional Concurs de Tallers Didàctics, que enguany arriba a la seva 19 edició: a les 11 hores tindrà lloc el lliurament de premis per a Secundària i Batxillerat; i a les 12:30 hores serà el torn per a Infantil i Primària. En total, durant aquest curs 2018/2019 han participat en els Tallers Didàctics del MUA 2.800 escolars d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de 47 centres educatius de tota la província d’Alacant. D’entre tots ells, el jurat ha seleccionat i premiat a 77 aquest any.

Remedios Navarro i David Alpáñez, responsables de l’Àrea Didàctica del MUA, detallen que el criteri triat per a aquest any ha estat mostrar les fèrtils i estretes relacions entre l’Art i la Literatura. El MUA compta amb una col·lecció que supera les 1600 obres artístiques contemporànies i «cada curs acadèmic seleccionem una vintena d’obres. Aquest any hem configurat la mostra «Paraules Visuals» d’acord amb el criteri Art a la Literatura, i en ella exposem cal·ligrames, poesies visuals, fotopoemas, poemes-objecte, etc. «expliquen. Els tallers didàctics s’han plantejat al voltant dels continguts d’aquesta exposició, integrats per una visita guiada dialogada per analitzar com els artistes contemporanis s’expressen a través de la plàstica les emocions i sentiments de la poesia, s’inspiren en els personatges de la literatura per crear les seves obres o narren històries a través d’imatges; i pel taller en si, adaptat a les diferents edats dels participants. De infantil a 3r de primària van realitzar l’activitat «Escenari de conte» i de 3r de primària fins a 2n de batxillerat van dur a terme l’activitat «Microescenografías»

Des dels seus inicis, el propòsit de l’Àrea Didàctica ha estat apropar, sensibilitzar i fer comprensible la creació contemporània als visitants, «sent els tallers didàctics nostra eina preferida» afirmen els seus responsables i afegeixen, «hem comprovat que els conceptes que transmetem els aprenen millor a través de l’experimentació. Així que la nostra motivació màxima ha estat dotar els participants dels instruments necessaris per comunicar a través de la pràctica artística «.

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: