El MARQ presenta la Guia Didàctica per enriquir la visita de la comunitat educativa al museu i jaciments

El MARQ ha presentat la programació educativa del Museu per al curs escolar 2023-2024, una eina més per brindar als estudiants l’oportunitat d’enriquir la seva experiència durant la visita, tant a les instal·lacions com als jaciments i monuments.

La programació de la guia didàctica s’elabora des de la Unitat de Didàctica, Accessibilitat, Club Llumiq i Responsabilitat Social de la Fundació CV MARQ i, tal com ha explicat el diputat de Cultura i vicepresident de la Fundació, Juan de Dios Navarro, “té com objectiu apropar als estudiants l’exposició permanent i les exposicions temporals que s’exhibeixen al Museu, per despertar la curiositat i l’aprenentatge actiu”.

La guia didàctica proposa un viatge que s’inicia a la Prehistòria i finalitza a l’Edat Moderna i Contemporània, acompanyat de tallers adaptats que permeten als escolars participar activament tant de jocs, contes com de tallers en la reproducció d’elements decoratius de ceràmiques iberes , telers, mosaics romans o art rupestre, entre d’altres. “Aquest instrument ofereix un recurs excel·lent per afavorir la comprensió de la nostra història i animar els escolars a protegir, respectar i conservar el nostre patrimoni”, ha puntualitzat Navarro.

Aquestes experiències s’estenen també als jaciments de Lucentum a Alacant, La Illeta al Campello, la Cova de l’Or a Beniarrés i el Pla de Petracs a Castell de Castells, així com als monuments de la Torre Almohade d’Almudaina i la Cava Gran d’Agres, propietat de la Diputació i que formen part de l’oferta formativa que la Fundació CV MARQ posa a la disposició de la comunitat escolar. En aquesta edició s’hi inclou l’exposició “El llegat de la Dinastia Qin i Han, Xina. Els Guerrers de Xi’an”, que es pot visitar fins al 28 de gener del 2024 i ofereix visites guiades i tallers adaptats a cada nivell educatiu.

Més de vuitanta docents de tota la província han assistit aquesta setmana a la presentació de la Guia Didàctica 2023-24, que ha comptat amb la participació del director del Museu, Manuel Olcina, director gerent de la Fundació CV MARQ, José Alberto Cortés, i amb els tècnics de la Unitat de Didàctica Rafael Moya i Chema Galán, dirigits per Gema Sala.

La guia didàctica es pot consultar a la web del MARQ o accedint directament al següent enllaç https://www.marqalicante.com/Paginas/es/ACTIVIDADES-EDUCATIVAS-2023-2024-P779-M1.html

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d