CulturaFiturTurisme

El MARQ presenta a FITUR l’exposició ‘Ídols’ amb singulars peces de la Prehistòria procedents d’Espanya i Portugal

FITUR ha estat l’escenari escollit per presentar aquest matí ‘Ídols. Mirades mil·lenàries ‘, la mostra que inaugura el programa d’exposicions de 2020 de l’MARQ. El projecte, realitzat al costat de el Museu Arqueològic Regional de Madrid (MAR), amb el qual compartirà seu, reuneix 226 peces procedents d’una vintena de museus d’Espanya i Portugal.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat aquest matí a Madrid la nova proposta, que s’inaugurarà el 29 de gener, al costat de la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, i la consellera de Cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera.

Mazón ha destacat el gran nivell de la mostra, fruit de la col·laboració entre la Comunitat de Madrid i la Diputació d’Alacant, i ha afirmat que la “Costa Blanca ve a Fitur amb ambició perquè som una destinació important en què la cultura és un atractiu més, a el mateix nivell que la resta de la nostra oferta “. En aquesta línia, ha recordat que el MARQ va tancar l’any 2019 amb prop de 200.000 visitants i aquest any, “no només amb la mostra de ‘Ídols’ sinó amb la dels guerrers de Xi’an superarem aquesta xifra”.

Per la seva banda, la diputada de Cultura ha manifestat que ‘Ídols’ presenta una pàgina única de la Prehistòria a la Península Ibèrica per descobrir les primeres expressions artístiques de la figura i el rostre humà, en pedra, ceràmica, os, ivori i or. Parra s’ha mostrat satisfeta de l’resultat de la implicació i cooperació entre els dos museus, que espera s’estengui a futurs projectes i iniciatives, i ha agraït molt especialment Rivera seu suport a aquest projecte.

La diputada de Cultura ha destacat que «hem volgut donar exemple de com, unint forces i posant en comú talent i patrimoni, pot tirar endavant un projecte com aquest d’abast nacional i internacional, amb la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid de la mà «. Finalment, Julia Parra ha convidat a la ciutadania a visitar la mostra a partir de el 29 de gener al MARQ.

Per la seva banda, la consellera de la Comunitat de Madrid ha coincidit també que «la Cultura pot ser el gran element vertebrador d’Espanya i hem de treballar en aquest sentit perquè això no sigui una cosa puntual. Crec que els ciutadans reclamen que les administracions ens involucrem en el desenvolupament de projectes comuns «.

La mostra exhibeix al llarg de dues sales i el passadís central del Museu Arqueològic d’Alacant una impressionant col·lecció de figures antropomorfes conegudes des de la primera meitat de segle XX com “Ídols”, que s’interpreten com una referència de la gran Deessa Mare Oriental. Es tracta d’un conjunt moble de representacions genuïnes i esquemàtiques de el cos i el rostre humà, de diversa naturalesa i forma, que es van concentrar a la meitat meridional de la Península Ibèrica, constituint el millor testimoni de creences compartides per col·lectius de l’Neolític Final i el Calcolític entre el 3300 i el 2500 aC

En l’acte de presentació l’exposició, que es podrà visitar fins al 19 d’abril, han participat també el director gerent de la Fundació CV-MARQ, José Alberto Cortés, el director de l’MARQ, Manuel Olcina, el director de l’MAR, Enrique Baquedano, i els comissaris de l’exposició, Jordi A. Soler i Primitiva Bueno.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint