El MARQ posa en marxa un programa formatiu en línia per apropar el patrimoni de la Pobla d’Ifach als escolars

El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant ha posat en marxa un nou programa formatiu en línia per apropar les troballes de l’jaciment de la Pobla d’Ifach als escolars. Mitjançant el projecte, la Fundació MARQ i l’àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant han fet un pas més en el procés de digitalització dels recursos didàctics de museu.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat l’acord assolit amb l’Ajuntament de Calp a través de la Regidoria d’Educació que dirigeix ​​Rebeca Merchán perquè s’imparteixi gratuïtament el programa en els centres educatius del municipi. “Aquests nous recursos permetran que prop de 2.000 estudiants de Primària i Secundària coneguin el seu patrimoni arqueològic més proper i la seva història a través dels vestigis investigats en l’enclavament de la Pobla d’Ifach”, ha explicat Júlia Parra.

Per la seva banda, Rebeca Merchán ha manifestat que “l’objectiu d’aquesta col·laboració institucional és que tots els escolars de Calp gaudeixin d’aquesta proposta formativa a partir del mes de març, comptant amb l’estreta col·laboració de professorat i l’ajuda econòmica de l’àrea de Cultura de la Diputació “.

El programa formatiu inclou una guia didàctica en castellà i valencià, al costat de activitats que mestres i alumnes podran consultar i descarregar des del web per treballar els seus continguts a l’aula. Aquests recursos també poden descarregar-se en format de lectura fàcil, per a aquells estudiants amb dificultats de comprensió. A més, es posarà en marxa un joc interactiu trivial de preguntes per consolidar els coneixements adquirits, un vídeo de presentació dirigit als menors amb una presentació realitzada pel comissari de la mostra, l’arqueòleg de l’MARQ José Luis Menéndez, i un audiovisual de la exposició amb dibuixos animats amb tota la informació sobre el grafit, la seva troballa, la seva importància com a document històric i la seva contribució per documentar la història d’Ifac.

Finalment, s’ha programat també un taller didàctic en streaming, ‘Cavallers i Graffiti’, per reproduir el dibuix amb la imatge de l’cavaller aparegut a la Domus Lauria de Calp. Servirà per proposar un viatge en el temps a la ciutat medieval origen del municipi.

La iniciativa formativa sobre el jaciment de la Pobla neix de la col·laboració entre la Fundació MARQ i l’Ajuntament de Calp després de la inauguració al MARQ el passat 8 d’octubre de l’exposició ‘El Cavaller d’Ifac. L’ocàs de la ciutat medieval ‘. El Consistori calpí és membre del Patronat de la Fundació CV-MARQ i realitza anualment una aportació de 12.000 euros.

‘Cavallers i graffiti’, igual que la resta de tallers didàctics que ofereix la Fundació MARQ, estan oberts a qualsevol altre centre escolar interessat en la seva realització, prèvia concertació, de forma presencial i en streaming, i el pagament d’una taxa d’1 € per alumne. Tota la programació didàctica de l’museu està a l’abast dels docents que vulguin treballar amb ella a les seves aules a través del web de l’MARQ http://www.marqalicante.com.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: