El Consorci de Residus del Baix Vinalopó que gestiona la Diputació d’Alacant estalvia als seus municipis 916.000 euros

El Consorci per a la Gestió de Residus Urbans del Baix Vinalopó, presidit i gestionat per la Diputació d’Alacant, ha tancat l’exercici 2020 amb una bonificació de 916.000 euros, el que es tradueix en un important estalvi per als ajuntaments que integren aquesta entitat i, per tant, per als ciutadans.

La bona administració econòmica realitzada ha permès reduir en vuit euros el preu que els consistoris paguen per cada tona tractada, situant el preu final a 38 € / tn, “una quantitat molt per sota de el cost de la resta de consorcis de la província i de la Comunitat, que en moltes ocasions arriba als 122 € / tn “, ha destacat el diputat de Medi Ambient i president d’aquest ens, Miguel Ángel Sánchez.

“Aquestes bonificacions arriben en un moment importantíssim per als ajuntaments, que han vist com s’han reduït considerablement els seus ingressos a causa de la crisi sanitari-econòmica provocada per la pandèmia de COVID-19, i els suposarà un estalvi que no tenien contemplat en els seus pressupostos municipals “, ha explicat el diputat.

Asp, Algueña, Crevillent, Elx, Fondó dels Frares, Fondó de les Neus, Monforte del Cid, Novelda, la Romana i Santa Pola són els municipis que conformen aquest Consorci i que porten mesos beneficiant-se de les bonificacions generades. Aquests ingressos permeten, així mateix, rebaixar el cànon que els ciutadans paguen per la gestió dels seus residus, “alleujant així la càrrega fiscal que han de suportar”, ha afegit.

La Junta General d’el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans del Baix Vinalopó, celebrada ahir dilluns, ha informat també que el 50% de les bonificacions a aplicar aquest any aniran vinculades a la recollida selectiva de residus orgànics, una mesura amb la qual es pretén incentivar i fomentar la gestió d’aquest residu des dels mateixos ajuntaments amb la incorporació de l’cinquè contenidor.

“D’aquesta manera, reduïm de nou els costos per la gestió dels residus que entren a la planta, al mateix temps que vam aconseguir importants beneficis mediambientals, ja que aquest residu serà transformat en compost i, per tant, no serà dipositat en abocador “, ha assenyalat Sánchez.

Durant la reunió, el diputat ha anunciat, a més, que actualment s’està treballant en la redacció d’el projecte de gestió d’eco-parcs d’aquest Consorci i que pròximament durà a terme una ronda de contactes amb tots els municipis que integren el mateix per a establir la posada en marxa d’aquest servei contemplat en el PIR -Pla Integral de Residus de la Generalitat Valenciana-.

“En aquest 2021, l’entitat comptarà amb un eco-parc mòbil que serà costejat íntegrament pel consorci, de manera que serà gratuït per als ajuntaments adherits a la mateixa, i la seva implementació comportarà reforçar la gestió de l’reciclatge dels diferents tipus de residus sòlids urbans “, ha conclòs.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: