El MARQ organitza unes jornades científiques hispà-luses sobre la cultura castrenya del nord-oest peninsular

El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat unes jornades de conferències al voltant de l’exposició internacional El Guerrero Atlántico. Símbols de poder?” que s’exhibeix a la Biblioteca del Museu fins al 26 d’octubre. Destacats especialistes i investigadors participaran el dijous 22 de setembre en aquesta proposta sobre la cultura de Castro.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, inaugurarà el programa de ponències amb el director general de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura de Portugal, Joâo Carlos dos Santos. “En aquesta jornada es donaran les claus per entendre la singularitat i importància de l”El Guerrero Atlántico’ i serà a més una oportunitat per aprofundir en aquesta mostra única, de gran valor i atractiu, que s’exhibeix per primera vegada al MARQ amb peces que formen part del tresor de Portugal”, ha explicat la responsable provincial.

A l’exposició es poden contemplar tres de les peces més rellevants de la cultura castrenya del nord de Portugal. Les extraordinàries escultures en granit del Guerrer de Lezenho i del Verraco d’Olival dos Berrôes i, especialment, el Torques d’or de Vilas Boas, considerat una de les obres cimeres de l’orfebreria protohistòrica peninsular. Totes tres peces compten amb la consideració de Tresor Nacional de Portugal i s’exhibeixen per primera vegada a Alacant.

Entre els investigadors convidats a les jornades hi ha Thomas Schattner de l’Institut Arqueològic Alemany de Lisboa, Armando Coelho de la Universitat de Porto, Virgilio Correia del Museu de Conimbriga i Fernando Quesada de la Universitat Autònoma de Madrid. A més, a aquest elenc s’uniran ponents de la talla d’António Carvalho, director del Museu Nacional d’Arqueologia de Portugal, i el Joâo Carlos dos Santos.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: