El MARQ acollirà l’exposició dels Guerrers de Xi’an de el 29 d’abril a el 31 d’octubre de 2020

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) acollirà entre el 29 d’abril i el 31 d’octubre de 2021 l’exposició ‘Els guerrers de terracota de Xi’an. Guardians eterns del primer emperador ‘. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat que “després de diverses setmanes de negociacions, aquest migdia s’ha rebut la confirmació oficial de el període que romandrà la mostra en la nostra província per part de Centre per a la Promoció de l’Patrimoni Cultural de Shaanxi” .

Julia Parra ha explicat que “tot i que la previsió inicial era inaugurar aquest any la mostra, en l’escenari actual marcat per la situació internacional generada per l’evolució de la Covid-19, s’ha decidit de mutu acord traslladar les dates a l’any vinent”. La diputada ha agraït la cooperació mantinguda entre totes les parts implicades en el projecte “reforçant el compromís perquè aquesta excepcional mostra sigui una realitat a l’abast de tots els públics”.

L’exposició portarà a l’MARQ un conjunt excepcional de prop de 160 peces de material de la Xina antiga, entre les quals s’inclouen setembre guerrers i un cavall de terracota originals procedents del Museu de l’Mausoleu de el Primer Emperador, declarats patrimoni de la Humanitat des de 1987. moltes d’aquestes peces tornaran a Europa després de la seva última estada al Museu de l’Món de Liverpool en 2018, on van ser visitades per més de 700.000 persones.

La vicepresidenta ha mostrat el seu convenciment que “aquest gran esdeveniment cultural pot contribuir de manera decisiva a la reactivació de l’turisme a la província d’Alacant i en tota la Comunitat Valenciana. Treballarem perquè tingui la millor de les acollides “.

Fruit d’l’intercanvi de la documentació oficial traslladada entre les parts, s’ha obtingut a més la llista definitiva d’objectes, la valoració total dels mateixos, el pla de mesures de seguretat, així com el protocol de préstec. S’han sol·licitat els permisos i autoritzacions preceptives dels Ministeris de Cultura de la Xina i Espanya, respectivament, un treball intens de gestió que avança en la planificació i programació de les diferents fases administratives de el projecte amb totes les garanties sobre els acords de les noves dates establertes.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: