El GPP sol·licita al Consell que informe sobre el nombre d’inspeccions realitzades a residències de gent gran

La portaveu adjunta del GPP, Elena Bastidas, ha presentat una sol·licitud de documentació en què sol·licita al Consell el nombre d’inspeccions realitzades a les residències de gent gran des de l’any 2012 i fins a l’actualitat.

Bastidas ha afirmat que “també hem sol·licitat la compareixença de la Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives a la Comissió de Política Social i Ocupació perquè informi sobre les deficiències a les residències de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del GPP ha explicat que “el meu grup ja va presentar al gener dʻaquest any una sol·licitud per a la creació dʻuna comissió dʻestudi per analitzar el funcionament i gestió actual de les residències de gent gran per tal de consensuar mesures per millorar-ne el funcionament i la gestió, tant des del punt de vista administratiu, social i sanitari”.

Bastidas ha recordat que “cal treballar en la millora de les residències de gent gran i per això s’ha de comptar amb tot el sector i amb els professionals que cada dia atenen els nostres majors”.

“Aquest Consell es nega avançar per millorar la gestió de les residències. Cap creació d’aquesta comissió. Mai no veuen el moment per a la seva posada en marxa. Hi ha manca d’iniciativa en la gestió”.

Així, Bastidas ha assegurat que “hi ha un dèficit estructural de 23.000 places residencials i en aquests anys no s’ha engegat cap residència ni centre de dia”.

Pagament immediat

D’altra banda, la portaveu adjunta del GPP ha instat el Consell que de manera immediata pagui els 56 milions d’euros que deu a les residències de gent gran i als centres de menors.

“No pot ser que el Consell de Puig porti arrossegant durant anys aquest problema. Ha d’adoptar de manera immediata un mecanisme pressupostari per cobrir totes les subvencions adscrites a aquests centres”.

Bastidas ha afirmat que aquests impagaments estan generant molts problemes en l’atenció als més vulnerables. En molts casos no es pot fer front al pagament de les nòmines dels empleats d‟aquests centres” i s‟ha preguntat si als Consellers, alts càrrecs i assessors els agradaria no cobrar la seva nòmina mensual”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: