El govern municipal de Borriana proposa una modificació de crèdits per reinvertir els romanents

El govern municipal de Borriana proposarà al proper ple previst per al dijous 7 d’abril la primera modificació de crèdit, que ascendeix a un total de 3.612.801 euros, finançada íntegrament amb part dels romanents de tresoreria per a despeses generals resultants de la liquidació del pressupost del 2021, segons ha avançat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius.

Sobre això, Rius ha recordat que ja “hem inclòs al pressupost actual un total de 5,6 milions d’euros dels 7,3 milions del superàvit liquidat a l’exercici anterior”. D’ells, ha precisat, un 80% van destinats a inversions “ja que el nostre objectiu és reinvertir els romanents en millores necessàries per a la ciutat”.

A més d’injectar 500.000 euros més en el pla de reparació de camins agrícoles i vials urbans, iniciat en exercicis anteriors, Rius ha assenyalat entre les obres més destacades que s’emprendran amb els romanents, “s’equiparà de mobiliari el CAT i es complementaran els recursos necessaris per a la construcció del vial que connectarà el Port amb el Grau mitjançant un carril ciclopeatonal, arran del projecte tècnic que s’està executant”.

La modificació que s’aprovarà al ple municipal també inclou una nova partida per a la compra i instal·lació dels cargols d’Arquímedes a la zona de la Serratella, “una iniciativa molt demandada pels veïns i veïnes la demora de les quals ha estat provocada per la llarga tramitació dels permisos d’altres administracions i de la concessió administrativa d’ocupació de domini públic maritimoterrestre, previs a la seva instal·lació”, ha manifestat la regidora.

Amb la construcció d’aquest nou sistema de drenatge d’aigües pluvials mitjançant la instal·lació d’aquesta infraestructura, es podrà millorar l’evacuació de les aigües pluvials al mar ocasionades per fortes pluges, en una zona amb una capa freàtica molt propera a la superfície que necessita un ràpid drenatge i, així, s’ajudarà a evitar els efectes de les inundacions amb què han de bregar els veïns i les veïnes de la zona.

La modificació de crèdits, així mateix, ha indicat Cristina Rius, “permetrà incrementar els recursos per a ciberseguretat, a fi de millorar la protecció dels sistemes, xarxes i programes informàtics de possibles atacs digitals”.

Alguns dels canvis que s’aprovaran al proper ple inclou: increments de l’IPC als contractes de serveis públics, actuacions en edificis públics derivades d’auditories elèctriques, reparació de l’entorn del Clot a causa de les pluges de març i la dotació dels recursos necessaris per atendre les primeres quotes del PAI Sant Gregori, entre d’altres.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: