El govern local de Burriana realitzarà la renovació completa del barranquet després de la setmana santa

El govern local de Burriana es durà a terme després de la Setmana Santa, la reiverència i la renovació total del carrer central del barranquet per incloure, a més de la restauració del paviment del carrer que actualment es troba en molt mal estat, la millora i la renovació de Els col·leccionistes, evitant l’estancament d’aigua en moments de pluges intenses. Un projecte que destinarà un total de 640.000 euros i que el consistori té previst executar en dues fases aquest any.

Això ha estat aclarit per l’alcalde de Borrian que ha demanat i entenent amb antelació per les molèsties que normalment generen les obres.

Tot i això, Safont ha exposat, un cop finalitzada, la intervenció suposarà “una millora considerable de la carretera urbana per als residents de la zona i per als vianants que hi viatgen, i una solució en relació amb el problema de les inundacions que es produeixen regularment Les pluges més fortes del normal ”.

L’enginyer municipal i els consellers de Serveis Públics, Vicent Aparisi i Urban Planning, Bruno Arnandis, acompanyats d’altres membres de la corporació, on han afirmat que les obres s’han projectat per fracassos i setmana santa per no dificultar les celebracions , i significaran “la renovació completa del barranquet, per transformar -la en una zona d’ús de vianants, baixar les voreres fins al nivell de la carretera, donant prioritat als vianants, eliminant també la barrera que els passos de les voreres suposen per La mobilitat dels vianants. ”

A 231.040 euros previstos en el pressupost del 2023 per a les obres, la contribució de 238.000 euros de la Diputuació i un altre 172.000 euros de la modificació de crèdits amb el 2022 restant aprovat aquesta setmana al Plenari Municipal s’ha d’afegir, precisament per incloure’s de la restauració de El paviment del carrer que es troba en mal estat, una doble canalització d’aigües a la secció entre la plaça del pla al carrer de La Misericòrdia, fins a 3 metres de profunditat per evacuar, en cas de necessitat, l’aigua de les fortes pluges directament al riu i eviteu l’estancament.

Les obres atorgades al Mercantil FACSA consisteixen en dues fases que es duran a terme correlativament. A la primera part, les obres inclouen la millora i la renovació del paviment del carrer que actualment es troba en molt mal estat i també dels col·leccionistes per evitar l’estancament de l’aigua en moments de pluges intenses, a la secció entre la plaça de pla Fins al carrer gairebé Sant Agustí, aproximadament 160 metres.

Amb el canvi, el vial es mantindrà com un carrer de plataforma únic, per al qual s’han d’enderrocar la empedència i la vorera fins a 20 cm sota el terra i passarà d’una zona 30 a una zona limitada a 20 quilòmetres per hora per als vehicles . Posteriorment, la segona part també es durà a terme aquest any per completar els aproximadament 300 metres per acabar amb la millora del carrer en la seva totalitat.

Tal com explica el conseller dels serveis públics, el govern municipal té la intenció de “donar uniformitat al nucli antic” i va subratllar que aquesta carretera ha estat prioritària perquè “és un carrer molt ocupat i ja en condicions molt dolentes. El seu estat actual és pobre i, mitjançant la reserva, s’aconseguirà una plataforma única, situant l’itinerari de vianants i els vehicles al mateix nivell i, a més, s’utilitzarà per renovar i millorar la xarxa pública d’evacuació de l’aigua i la claveguera ”. .

“Ja s’han fet accions similars al carrer Sant Pasqual i Sant Xotxx, i continuarem tancant l’anell del centre urbà”, va dir Aparisi, que ha destacat “l’important patrimoni modernista de la zona que s’ha de valorar”.

En aquest carrer continuaran aparcant vehicles, almenys fins que es posin en marxa els aparcaments dissuasius de la zona propera del riu. “La idea és buidar el centre dels vehicles, però primer cal preparar infraestructures”, va dir Aparisi.

Actualment, el carrer té nombrosos forats i els empedrats en mal estat, a la carretera que es poden observar amb formigó, ja que s’ha realitzat treballs per a la renovació de la xarxa de clavegueram Així mateix, per canviar i augmentar les canonades de clavegueram i subministrar, fins i tot a la primera part del carrer, on l’ajuntament ja va realitzar accions d’emergència davant la pèrdua d’aigua dels conductes.

Les voreres tampoc no són accessibles, ja que algunes de les rampes existents en els creuaments de vianants no estan completament al nivell de la carretera, d’aquesta manera, hi ha un pendent entre la vorera i la carretera. A més, una de les voreres és estreta, sense superar els 90cm d’amplada, dificultant el trànsit per a vianants.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: