Arranquen a Valencia les obres de remodelació de 42 zones de jocs infantils a la ciutat, amb una inversió d’1 milió d’euros

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Ecologia Urbana, ha iniciat les obres de remodelació d’un total de 42 zones de jocs infantils en parcs i jardins de la ciutat que, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, suposarà una inversió d’un milió d’euros. Campillo ha visitat l’inici dels treballs en la zona infantil de la plaça de Manuel Granero, al barri de Russafa, i ha subratllat que les actuacions es duran a terme en les pròximes setmanes en tots els districtes de la ciutat.

“Hem començat una actuació molt important a València des de la Regidoria d’Ecologia Urbana Sostenible, que és la remodelació d’un total de 42 zones de jocs infantils en nombrosos parcs i jardins urbans”, ha explicat Campillo. El vicealcalde i regidor ha destacat que es tracta d’un projecte “molt repartit pels diferents districtes urbans que ens permetrà posar en valor estes zones de jocs infantils perquè els xiquets i les xiquetes de la ciutat tinguen espais adequats adaptats al segle XXI per a poder jugar i gaudir”. Tal com ha assegurat Campillo, “València és una ciutat amiga de la infància i volem que els parcs infantils que estiguen en les millors condicions possibles”.

Esta iniciativa de reposició de jocs i adequació de parcs infantils suposarà una inversió d’un milió d’euros. Entre les actuacions previstes, estan les zones lúdiques dels jardins del parc de la Remunta, al Cabanyal-Canyamelar; el passeig de L’Albereda-avinguda de França, al barri de Penya-roja; la plaça de les Tretze Roses, al barri de la Llum; el jardí superior de la sala Hipòstila del Museu d’Història, al barri de Soternes; o l’encreuament dels carrers Agrupació Musical Massarrojos i Castell de la Creu, als Pobles del Nord.

En total se substituiran 4.566 metres quadrats de paviment de seguretat. S’instal·laran noves senyalitzacions, es reposaran jocs deteriorats i s’introduiran nous jocs inclusius. També s’ampliaran els tancaments perimetrals. Les noves zones inclouran jocs adaptats per a les diferents etapes del creixement infantil que permetran el desenvolupament de la psicomotricitat dels més xicotets en les etapes primerenques de la vida. Els materials per a garantir la sostenibilitat, seran reciclables i tecnològicament avançats.

“Es tracta d’un gran projecte de reforma de zones infantils”, ha explicat Sergi Campillo, qui ha visitat l’inici de les obres al parc de Manuel Granero, al barri de Russafa, “una vella reivindicació de moltes famílies d’este barri que necessiten ampliar la zona de jocs infantils, i que veuran que la seua petició serà ja una realitat en les pròximes setmanes”, ha afirmat.

42 zones infantils de 30 barris

L’actuació arribarà a 30 barris de 15 districtes urbans. El vicealcalde i regidor de Jardineria Sostenible, Sergi Campillo, ha destacat l’interés d’este projecte no sols pel volum de la inversió prevista, sinó perquè “es distribuirà per tota la ciutat, tant als parcs de barri com en els grans parcs de la ciutat”.

Les intervencions previstes afectaran jardins dels barris de Campanar, Sant Pau, Els Orriols, Benicalap, Ciutat Fallera, Massarrojos, el Botànic, Arrancapins, Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta, la Llum, Vara de Quart, Russafa, Gran Via, Patraix, Safranar, Sant Marcel·lí, En Corts, el Grau, Marxalenes, Tormos, la Fonteta de Sant Lluís, Cabanyal-Canyamelar, Natzaret, Aiora, Penya-roja, Ciutat Jardí i Benimaclet.

El pressupost total de les intervencions ascendix a 961.538 euros. Una vegada adjudicats els 4 lots, les empreses que duran a terme la renovació són FCC Medi Ambient; CESPYSER 2013; UTE S.A. Agricultors de la Vega de València; SERCIOVAL i HPC IBÈRICA S. A. El termini previst d’execució és de sis mesos.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: