El Govern adjudica la redacció del projecte de Pla de la Torre d’Almassora per 71.000 euros

La Direcció General de la Costa i la Mar ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte de defensa de la platja de la Torre d’Almassora per 71.343,66 euros. Així figura en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, que dona compte de la finalització d’un concurs al qual es van presentar tres empreses especialitzades en aquesta mena d’actuacions. Finalment, serà Ingeniería avanzada de obras marítimas S.L.P. qui redacte el projecte que es traduirà en la licitació de les obres al sud de la costa d’Almassora.

El contracte va eixir a concurs públic per 90.699,97 euros i va rebre tres pliques fins el mes de juliol passat. Després de l’esmena de documents per part d’una de les interessades, el procés va seguir el seu curs amb l’obertura dels sobres administratius i tècnics que, finalment, han conclòs amb la concessió del projecte a una signatura valenciana especialitzada en enginyeria d’obres marítimes, ports i costes fundada en 2015.

La vencedora del concurs va assistir en la construcció de la marina en el port de Gibraltar, en la Marina Reial Juan Carlos I del port de València, en l’adequació del moll d’Alacant, a més d’en la rehabilitació dels ports de Sevilla i Togo. Entre els seus treballs realitzats figuren també la protecció de la platja de Valle de Gran Rey en La Gomera, l’ampliació de platja a Mogán (Gran Canària) o projectes en el litoral d’Almenara, Altea, València i Mar Menor.

La seua labor té com a objectiu principal marcar les bases de les futures obres, que afectaran 2.000 metres de longitud de costa en l’extrem que bufona amb la desembocadura del riu Millars. Per a això, l’adjudicatària haurà de realitzar prèviament un estudi específic paisatgístic, la prospecció arqueològica determinada per la Conselleria de Cultura, el propi projecte constructiu i l’elaboració de l’estudi d’impacte ambiental de Pla de la Torre.

El Ministeri té 15 dies per a formalitzar el contracte amb l’empresa i un termini màxim d’un any per a finalitzar l’estudi. Per tant, en dates pròximes arrancaran els treballs a la platja per a les prospeccions, topografia, assajos de control de qualitat i presa de mostres d’aigua, entre altres treballs per a marcar les bases de les futures obres de defensa de Pla de la Torre.

“Iniciem el nou curs amb bones notícies per a la nostra costa amb aquesta adjudicació per part del Ministeri per a la Transició Ecològica, que suposa un pas més en la defensa del litoral sud enfront del canvi climàtic i els efectes del port”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: