El Gil-Albert commemora a Planes el bicentenari de l’humanista Juan Andrés i Morell amb una intervenció d’art urbà

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert organitzarà demà dissabte una intervenció d’art urbà en Plans per commemorar el bicentenari de la mort de Juan Andrés, una de les figures més destacades de la Il·lustració Espanyola del segle XVIII. L’artista Ondewol culminarà des de les 10:00 a les 14:00 hores una pintura commemorativa i al·lusiva al personatge en una paret de gairebé 15 metres, situada davant l’Ajuntament de la localitat.

Al llarg de la jornada s’obsequiarà als assistents amb un exemplar de Descripció de Nàpols, Pompeia i Herculà, editat pel Gil-Albert per a aquesta ocasió, en les pàgines es recullen tres cartes de Juan Andrés al seu germà Carles, escrites en 1786 des de la ciutat italiana de Màntua. D’altra banda, l’Ajuntament de Plans ha previst amenitzar la intervenció de l’artista urbà Ondewol amb interpretacions de música tradicional i degustacions de productes típics, de manera que la jornada sigui cultural i lúdica.

Juan Andrés i Morell, nascut en Plans en 1740 i mort a Roma en 1817, va ser un dels il·lustrats i humanistes europeus més coneguts, autor d’una vasta obra recuperada editorialment en els últims anys. Després de la seva expulsió d’Espanya per la seva condició de jesuïta va viure el seu exili principalment a Itàlia. Entre tota la seva producció destaca l’estudi Origen, progressos i estat actual de tota la literatura, considerat com la primera història universal i comparada de la literatura.

El Gil-Albert ultima a més en aquestes setmanes l’edició del llibre Il·lustració, neoclassicisme i apologia d’Espanya en l’obra de Juan Andrés (1740-1817), de Carlos Damián Fuentes, que es presentarà davant de finalitzar el bicentenari.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: