El Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal aconsegueix l’acceptació del 94% dels ajuntaments valencians

Resposta massiva dels ajuntaments beneficiaris de les ajudes del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i de Gestió Forestal impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. El 94% dels municipis de la Comunitat Valenciana que podien ser beneficiaris d’aquesta ajuda directa han presentat la seva acceptació.

Així doncs, seran 436 ajuntaments valencians els que comptaran amb aquesta injecció directa, dotada conjuntament amb 10 milions d’euros, per executar obres i inversions de prevenció d’incendis forestals contemplades als seus plans locals.

Un fons que “ens permet reforçar i ajudar els ajuntaments valencians a executar accions i actuacions contemplades a la planificació local de prevenció d’incendis, a fi d’afavorir el manteniment de les nostres muntanyes i protegir els nostres boscos”, segons ha afirmat la consellera Isaura Navarro.

La consellera ha qualificat aquesta bona acollida per part dels municipis com a “exitosa” per “les bones polítiques que impulsem des del Consell en matèria de prevenció d’incendis i de conservació i salvaguarda del nostre medi ambient”.

La resolució provisional de 24 de febrer del 2023 de concessió directa estimava la quantitat econòmica assignada a cadascun dels 464 Ajuntaments que podien ser beneficiaris del fons estratègic municipal de prevenció d’incendis i gestió forestal. El següent pas serà suprimir del llistat als 28 municipis que no accedeixen a la subvenció, per reassignar l’import als municipis que sí que han acceptat aquesta.

Durant les properes setmanes, la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals, encapçalada per Diego Marín, i les seccions de prevenció d’incendis forestals a les 3 províncies treballaran de forma intensa per validar les actuacions a realitzar amb aquest ajut i publicar la resolució definitiva del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals amb l’import que correspongui als 436 municipis que han acceptat la subvenció en termini.

Està previst que durant el mes d’abril es puga publicar aquesta resolució definitiva al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. A continuació es tramitarà el pagament del 50% de limport de subvenció en concepte de bestreta.

El Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal és una eina nova i necessària, recentment inclosa a la Llei 3/1993 Forestal de la Comunitat Valenciana i que, després d’aquesta positiva resposta municipal, es consolidarà en el temps i suposarà un impuls en la prevenció dincendis forestals i la gestió forestal a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: