El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA finalitza amb 2500 assistents al seu desè aniversari

La Universitat d’Alacant presenta el balanç d’assistents al Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA, després de finalitzar la desena edició, amb unes dades que ratifiquen la recuperació d’assistents i la tornada als nivells de participació prepandèmics. Concretament, el Festival ha comptat amb un total de 2500 assistents, que han acudit a les 8 representacions teatrals que integraven el programa aquest any.

La Universitat d’Alacant va posar en marxa el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia el juliol del 2013, una iniciativa que va unir el teatre clàssic amb l’entorn arqueològic del jaciment de l’Alcúdia. La fructífera iniciativa ha complert aquest any la seva desena edició amb una programació integrada per vuit representacions teatrals, quatre emmarcades al Teatre de l’Ensenyament, i quatre més al bloc de Teatre Professional.

La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu ha realitzat un balanç d’aquests primers deu anys del Festival “una iniciativa que va néixer al juliol del 2013 amb dues representacions i 240 espectadors i que ha anat guanyant adeptes progressivament, fins a assolir els 2500 espectadors que van assistir a les 8 representacions programades el 2019, en la setena edició. Iliescu ha explicat que “evidentment, les dades dels dos penúltims anys, com a la resta d’àmbits culturals, es van veure afectades per la situació sanitària. El 2020 vam haver d’adaptar el Festival al format en línia i la passada edició, del 2021, vam tornar a la presencialitat però tan sols vam poder activar el 50% de les butaques. Tot i així a la IX edició del passat any, comptem amb sis representacions i la participació de 1.345 espectadors. Aquesta edidició el Festival ha recuperat els seus nivells de participació prepandèmics, amb un total de 2500 assistents i 8 representacions, al Desè Aniversari del Festival”.

En total, en aquests deu anys d’existència, el Festival ha aconseguit mobilitzar 14.500 espectadors, entre les edicions presencials i l’edició en línia del 2020.

Troianes, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA; Romeu + Julieta, de l’Aula de Teatre de la UA; Espurnes de don Quixot de la Manxa, amb la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández; i Troianes, amb la versió guanyadora del V Certamen Escolar de Teatre Grecolatí 2022, de la mà de La nau Argo, són les quatre propostes de Teatre a l’Ensenyament que s’han pogut veure al Festival. Al bloc de Teatre professional, El mercader de Venècia, amb la companyia Dau Al Sec; Verbo Produccions i el seu muntatge Entre bobos camina el joc; Les suplicants, una proposta de La Libélula Teatro; i Despullant Eros, representada per Coribante Producciones.

El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; l’Institut Valencià de Cultura; la Diputació Provincial dAlacant i lAjuntament dElx.

Dades d’assistència de públic per anys

I Festival (2013). 2 representacions: 240 espectadors

II Festival (2014). 4 representacions: 1.050 espectadors

III Festival (2015). 4 representacions: 1.150 espectadors

IV Festival (2016). 8 representacions. 1.403 espectadors

V Festival (2017). 7 representacions: 1.271 espectadors

VI Festival (2018). 8 representacions: 2.400 espectadors

VII Festival (2019). 8 representacions: 2.500 espectadors

VIII Festival (2020). Web VIII Festival- Format online.

IX Festival (2021) 6 representacions: 1.345 espectadors. Només el 50% de butaques actives.

X Festival (2022). 8 representacions: 2.500 espectadors

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: