El Departament de l’Hospital General Universitari d’Elx reforça el personal per a la Nit de l’Albà i la Roà

L’Hospital General Universitari d’Elx reforçarà el personal un altre any més com a mesura preventiva davant de la possible arribada de pacients durant la Nit de l’Albà. Una altra nit que també serà reforçada és la del 14 al 15, la Nit de la Roà, en què sol haver atesos.

D’aquesta manera, la nit del 13 al 14 d’agost, data en què se celebra la coneguda Nit de l’Albà, l’Hospital General Universitari incrementarà alguns dels seus serveis. És el cas d’Oftalmologia que comptarà amb un resident de presència física i un adjunt localitzat i Traumatologia que reforçarà el seu equip habitual amb dos metges localitzats més, als quals se n’hi suma un de presència física. Així mateix, un especialista de la Unitat de Mà es trobarà localitzat per atendre qualsevol emergència relacionada amb la mà.

L’Hospital també tindrà preparat per a la nit de 13 dos equips d’infermeria localitzats per obrir aquestes dues nits un quiròfan addicional si fos necessari.

Com que el dia 14 és festiu, el departament habilitarà aquell matí si fos necessari una consulta específica d’Oftalmologia a l’hospital, dotada amb un adjunt i un auxiliar d’infermeria, per fer revisions de pacients amb afeccions oculars per ús de pólvora o per traumatismes i en dies posteriors, les revisions les farà l’equip d’Oftalmologia de guàrdia.

El matí del 15 d’agost s’obrirà Esterilització amb dos auxiliars d’infermeria per preparar material si cal. Per la seva banda, l’UCI reforçarà el seu equip amb un facultatiu i un resident els dies 13, 14 i 15.

En el cas d’Urgències, que aquell vespre atén habitualment aquest tipus de pacients, el servei es reforça amb un adjunt de traumatologia més durant la nit del 13, que se suma a l’equip habitual. Pel que fa al personal d’Infermeria, el servei també comptarà la nit del 13 amb dos infermers i dos auxiliars més, i la del 14 per dos infermers i dos auxiliars més també.

Aquest pla de reforç compta també amb un cirurgià plàstic que es trobarà localitzat per atendre aquells pacients que ho necessitin. Cal destacar que l’Hospital treballarà de manera coordinada amb la Unitat de Cremats de l’Hospital General d’Alacant i que hi ha un protocol d’actuació elaborat a aquest efecte. A més, s’obrirà una consulta específica de Cirurgia Plàstica el dia 14, que és festiu, per continuar atenent pacients.

Pel que fa al personal no sanitari, hi haurà un zelador més de guàrdia a Urgències durant la nit del 13 i dos més a la del 14. Per la seva banda, Informàtica també reforçarà amb un dels seus professionals que es trobarà localitzat les dues nits. D’altra banda, Admissió sumarà a un administratiu més a Urgències la nit del 13 i el mateix la del 14. També s’incrementarà les dues nits el personal de neteja amb una persona, i un membre de Seguretat més estarà present a Urgències també les dues nits.

Punts d’atenció sanitària

Per part seva, al PAS d’Altabix presten servei habitualment tres metges i dos infermers, i serà reforçat amb un metge i un infermer més els dies 14 i 15 d’agost.

D’altra banda, el PAC de Santa Pola funcionarà com habitualment amb dos metges i dos infermers els dies 13 i 14 i 15.

A més, el centre salut de l’Altet té atenció 24 hores en mesos estivals, ia partir de les 21:00 presta atenció d’urgències als pacients de l’Altet, Arenals, Torrellano, Valverde i Balsares i atendrà també possibles ferits de la Nit de l ‘Albà. El PAC de l´Altet funcionarà tot l´estiu amb un metge i un infermer.

L’operatiu de reforç tant a l’Hospital com als punts d’atenció sanitària ha estat decidit després de la reunió que cada any la Direcció del Departament celebra amb els caps de servei de l’Hospital.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: