El Departament de Castelló posa en marxa un programa de ‘matronatació’ per a embarassades

Informació: http://www.gva.es
Foto: http://www.castellon.san.gva.es

El Departament de Salut de Castelló ha posat en marxa un nou programa de ‘Matronatació’ pel qual les dones amb més de 28 setmanes de gestació rebran classes d’educació maternal en el medi aquàtic, gràcies a la iniciativa de les llevadores d’Atenció Primària ja la col·laboració de la Universitat Jaume i i l’Ajuntament de Castelló.

Aquest projecte, impulsat per les llevadores del Centre de Salut Ferran el Catòlic, Ruth Tirado, i del consultori del Raval, Isabel Pérez, es posarà en marxa el proper 18 d’octubre i permetrà que les embarassades que reben seguiment en els centres de salut del Departament acudeixin un cop a la setmana a la piscina de l’UJI oa l’olímpica municipal (situada a la Quadra Salera).

Per participar, les interessades hauran d’acudir a les seves respectives llevadores, els que els indicaran el dia i piscina que li correspon, després de l’avaluació, en cada cas particular, del possible risc de realitzar exercici físic en el medi aquàtic. Els horaris previstos en els quals es duran a terme seran matutins i els dies de sessió seran els dimecres i dijous, tot i que es concretarà a cadascuna de les gestants segons la seva zona i centre.

El programa de ‘Matronatació’ permetrà a les llevadores realitzar preparació al part d’una forma diferent a l’habitual, en els gimnasos dels centres de salut. Però, a més, l’exercici aquàtic a les dones embarassades té una sèrie de beneficis afegits, com la relaxació del cos de les articulacions, millora el sistema cardiovascular, tonifica els músculs, disminueix els edemes circulatoris, ajuda amb la flexibilitat del cos i la resistència aeròbica i ajuda a alleujar l’estrès i la tensió nerviosa, entre d’altres.

Per poder dur a terme les classes en els torns previstos, ha estat vital la participació de les professionals, a més de les dels dos centres esmentats, dels de Benicàssim, Benlloc i Coves de Vinromà, Illes Columbretes, Orpesa i Torreblanca, Pintor Sorolla , Vall d’Alba i 9 d’octubre,

A més d’aquesta iniciativa, el Centre de Salut de l’Alcora desenvolupa des de 2015 una semblant, per al que trasllada a les gestants que realitzen el seu seguiment allà a la piscina del municipi per realitzar la seva educació maternal.

El Departament de Salut de Castelló disposa de llevadores en totes les seves zones com la de l’Alcora, Almassora, Benicàssim, Benlloc, Coves de Vinromà, Orpesa, Torreblanca, Vall d’Alba, i en els de la ciutat de Castelló, amb els quals es cobreix a la població de dones gestants i, per tant, podran unir-se a aquesta iniciativa.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: