El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant reforça el seu servei estival amb un segon helicòpter

El Consorci Provincial de Bombers comptarà aquest estiu amb dos helicòpters per a la prestació dels serveis d’emergència. Com ja va fer el 2020, l’organisme de la Diputació d’Alacant incorpora una segona aeronau amb capacitat per a sis passatgers i un pilot que, al costat de la qual opera durant tot l’any, romandrà al Parc Central de Sant Vicent de l’Raspeig entre els mesos de juny i setembre.

El diputat responsable de l’àrea, Javier Sendra, ha explicat que el nou mitjà aeri, que ja ha entrat en servei, “s’utilitza principalment en la detecció, coordinació, direcció i extinció d’incendis forestals, així com en l’atenció de grans emergències” . “La incorporació d’aquest helicòpter permetrà reduir els temps d’intervenció i obtenir una visió més precisa de el lloc dels fets i de l’comportament, magnitud i avanç de foc. Gràcies a aquestes tasques de reconeixement i de la informació obtinguda es podran dissenyar de forma més precisa i eficaç els plans d’extinció “, ha indicat.

El control de cremes agrícoles i la vigilància de zones de risc, soci-recreatives o d’especial valor ecològic són altres de les tasques que assumirà aquesta aeronau.

El dispositiu especial que el Consorci Provincial de Bombers ha dissenyat per a la temporada estival inclou, a més, l’activació dels retens de Santa Pola -Baix Vinalopó- i Pilar de la Horadada -Vega Baixa- de l’15 de juliol a l’15 de setembre. A cada localitat, el servei estarà format per un cap, tres bombers i un vehicle durant 12 hores diàries, entre les 10:00 hores i les 22:00 hores, i atendrà les intervencions que es produeixin en els esmentats municipis i en el seu entorn més proper.

“Les tasques que assumeixen els retens són les mateixes que realitzen els parcs. Quan es rep una emergència, s’activa tant les dependències com la unitat de el parc de bombers de referència de la zona “ha assenyalat Sendra, que ha afegit que” l’excepció és que com les dependències arriba abans, és qui avalua i avisa per si calgués desmobilitzar la sortida en cas que no fos necessària “.

Finalment, el responsable provincial ha manifestat que tots dos serveis “són necessaris durant l’estiu, ja que és en aquesta època de l’any quan es produeix un augment exponencial de la població i, per tant, un notable increment en la densitat de trànsit, dos factors que suposen, a la pràctica, un augment de la isòcrona o temps d’arribada a intervenció “.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: