El ADDA programa un cicle de concerts per visibilitzar el paper de la dona en la cultura i la música

Artistes de primera línia es donaran cita aquest estiu a l’Auditori de la Diputació d’Alacant per a participar en el cicle de concerts organitzat per tal de fomentar i visibilitzar el paper de la dona en la cultura i la música. Les actuacions, agrupades sota el títol de ‘Són elles’, tindran lloc entre el 11 i el 14 d’agost.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que amb aquesta nova iniciativa es pretén “donar protagonisme al programa estival de l’auditori a destacades vocalistes espanyoles, artistes amb una llarga trajectòria musical i el reconeixement de el públic”. Cinc dones de la talla de la cantant i compositora Sole Giménez, la bailaora i coreògrafa Sara Baras, Marta Botía i Marilia Andrés -que tornen als escenaris amb Ella balla de sola i Leire Martínez, solista de l’Orella de Van Gogh, posaran veu a aquest homenatge que unirà a públics de totes les edats.

El dimecres 11 d’agost començaran les actuacions amb Sole Giménez, l’últim treball, Dones de Música vol2 reivindica el paper de la dona compositora. L’autora de cançons com Ànima de blues, Com hem canviat o El meu petit tresor, torna amb nous temes realitzats per autores com Maria Grever, Eladia Blazquez o Gabriela Mistral.

‘Moments’ és el nom de l’espectacle de flamenc que oferirà la Sara Baras el dia 12 d’agost. Amb una dilatada trajectòria artística, avalada per més de 4.000 presentacions al voltant de el món i més de cinquanta premis i reconeixements, la bailaora gaditana pot presumir que els seus treballs són les produccions de dansa més vistes i de major recaptació a Espanya.

El retorn d’Ella Baila Sola als escenaris alacantins tindrà lloc el divendres 13 d’agost. El duo format per Marta i Marilia va ser un dels fenòmens musicals de finals dels anys 90 i, encara que en 2001 van decidir agafar-se un descans que ha durat dues dècades, formen part de la història de l’pop espanyol.

Finalment, l’actuació de Leire Martínez a el front de l’Orella de Van Gogh tancarà el cicle ‘Són elles’ el dia 14 d’agost. Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín i Haritz Garde són la resta dels components d’aquest grup que ha aconseguit vendre més de vuit milions de discos i acapara guardons tan importants com el Grammy Llatí, els MTV d’Europa o la Gavina de Plata de l’Festival Internacional Vinya de l’Mar.

Les entrades, els preus oscil·len entre els 20 i els 30 euros, es podran adquirir a través del web de l’ADDA http://www.addaalicante.es i en Instanticket.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: