El Consorci de Museus presenta la primera edició de CCCC Film Lab amb la productora valenciana María Zamora

La incubadora de talent emergent audiovisual del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, CCCC Film Lab, celebra la presentació de la primera edició el divendres 20 d’octubre, amb María Zamora.

La reeixida productora valenciana oferirà una xarrada als directors participants en el programa, així com totes les persones que hi vullguen assistir. La trobada tindrà lloc a les 17.30 hores a la sala Refectori del CCCC, amb accés gratuït.

María Zamora, d’Elastica Films, és la productora de pel·lícules com CreaturaLibertadEstiu 1993 i María i los demás, entre altres. Ha sigut recentment guardonada amb la Concha d’Or en el Festival de Cinema de Sant Sebastià per la pel·lícula O Corno i compta també amb l’Os d’Or de la Berlinale pel seu treball a Alcarràs.

Impuls al talent emergent audiovisual

Posat en marxa pel Consorci de Museus i dirigit pel productor i cineasta Pau Vergara, CCCC Film Lab té com a principals objectius donar impuls al talent emergent, repensar el lloc que ocupa la indústria audiovisual en la cultura i afermar la figura del Centre del Carme com un espai on generar ponts entre la cultura, la indústria audiovisual i la nova creació, a través de la hibridació de llenguatges artístics.

El director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que, des del mes de setembre passat, el CCCC “s’ha convertit en un centre de creació audiovisual, oferint suport i acompanyament al talent emergent i amb més de la mitat dels projectes dirigits per dones”.

“Amb les nostres incubadores CCCC Film Lab, CCCC Music Lab i CCCC Escena Lab, des del Consorci de Museus obrim una línia de treball formativa i de creixement per a jóvens, amb l’objectiu de facilitar la realització dels projectes, en este cas en el camp audiovisual”, hi ha afegit Pérez Pont.

El mes de juliol passat, el jurat de la convocatòria va seleccionar 21 projectes de curtmetratge per a formar part d’esta primera edició, el programa de la qual inclou tallers, xarrades i jornades sobre la indústria, impartits per professionals de prestigi reconegut. La metodologia de treball és eminentment pràctica, ja que tracta de manera personalitzada cada projecte, que serà escrit, produït i rodat abans de febrer de 2024.

El director del CCCC Film Lab, Pau Vergara, ha destacat que ja s’han començat a rodar els primers curtmetratges. “Totes les classes són pràctiques i van destinades a la preparació d’estos curts que es roden a final de mes. Abordem des de la reescriptura del guió, la fotografia, l’etalonatge, les classes de comunicació director-actor i tots els processos creatius fins al muntatge i la postproducció”, ha apuntat.

Vergara, que va estudiar a la Nova York Film Academy (NYFA), destaca que el que fa únic a CCCC Film Lab és que tot és “Hands on. Tot va destinat a la pràctica”. També apunta que més de la mitat de projectes estan escrits i dirigits per dones. “És molt important continuar fent costat al talent femení, que continua guanyant molts premis en tots els festivals i dirigint meravelloses pel·lícules”, ha assegurat.

Després de la presentació oficial de CCCC Film Lab amb María Zamora, el CCCC oferirà una agenda de trobades obertes al públic amb professionals de la indústria.

La següent classe magistral tindrà lloc el divendres 27 d’octubre i comptarà amb la presència de Tirso Calero, un dels productors executius més reconeguts del sector, productor creador de BandoleraAmar es para siempreCuéntame i Servir y proteger.

Més informació ací.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: