El Consorci de Museus coprodueix la XX edició d’Imaginària Photograghy Festival

El Consorci de Museus coprodueix la XX edició d’Imaginària Photograghy Festival, una edició edició fa èmfasi en obres referents per la seua qualitat tècnica, narrativa i conceptual, i recupera el caràcter nacional i internacional d’antany; encara que sense deixar d’atendre i potenciar els col·lectius i noms locals.

La cita fotogràfica ha sigut presentada aquest migdia en la Llotja del Cànem de Castelló i se celebrarà entre el 12 de maig i el 18 de juny. La proposta abasta 36 exposicions i huit activitats que es podran veure a la ciutat de Castelló i en dotze poblacions més, en concret, a Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i també a Sagunt.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz; el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, José Vicente Ramón, i el delegat territorial a Castelló de l’Institut Valencià de Cultura, Alfonso Ribes, a més del coordinador tècnic del certamen, Daniel Belinchón.

La vicerectora de Cultura ha fet referència a l’aniversari i ha volgut ressaltar durant la presentació el caràcter premonitori d’Imaginària, “un projecte que fa vint anys reivindicava ja la importància que les imatges tenen dins del patrimoni cultural i va ser pioner a atendre el reconeixement necessari que ha de tindre el món de la fotografia, element clau en la construcció de la nostra realitat social”.

La vicerectora de Cultura ha volgut incidir en el fet que Imaginària Photography Festival, de la mà del Servei d’Activitats Socioculturals (SASC), del Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaume I, “espera continuar il·luminant any rere any amb accions que ens permeten comprendre, gaudir, expandir, compartir i valorar qualsevol imatge, per simple que ens parega”.

Per la seua banda, el coordinador del certamen, Daniel Belinchón, ha explicat que “la proposta d’enguany destaca per la seua versatilitat, amb treballs de fotoperiodisme, investigació, experimentals i conceptuals, per la qual cosa es tracta d’una edició prou eclèctica”.

En referència a la trajectòria del festival, Belinchón ha argumentat que “durant aquestes 20 edicions Imaginària ha sigut capaç de crear una xarxa al voltant de la fotografia que ha permés que moltes persones tinguen un punt de trobada que hem de continuar alimentant. En l’actualitat és el certamen més antic de la Comunitat Valenciana en actiu i el més potent per la seua capacitat de crear sinergies”.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), José Luis Pérez Pont, ha manifestat el seu compromís amb l’expressió artística a través del mitjà fotogràfic i ha indicat que “la fotografia és un llenguatge al qual el CMCV dona suport des de la seua programació expositiva, sustenta a través de la producció de projectes propis i impulsa mitjançant xarxes de col·laboració com el festival Imaginària. D’aquesta manera, aconseguim contribuir a la descentralització d’una oferta cultural de qualitat i vertebrem territori”.

Imaginària Photograghy Festival

Enguany s’uneixen a Imaginària dos espais expositius nous, el centre la Marina del Grau de Castelló i la Cambra Agrària de Castelló, a més d’incloure Borriana com a nova seu.

El festival fotogràfic comptarà amb 20 exposicions que es podran veure a Castelló de la Plana, entre les quals destaca ‘Renascense’, de la madrilenya Rocío Bueno, un treball fotogràfic entorn de la figura de la poeta Edna St. Vincent Millay i que es podrà visitar entre el 12 de maig i el 18 de juny en la Llotja del Cànem. La resta d’exposicions es repartiran entre les localitats d’Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i també a Sagunt.

A més d’un programa variat de mostres, Imaginària 2022 també inclou nombroses activitats com les visites guiades a les diferents exposicions amb els mateixos artistes que exposen a la ciutat de Castelló.

La primera es realitzarà el dissabte 14 de maig i la segona el 18 de juny. També tindrà lloc una sessió de Photobook Club Castelló, un espai de diàleg on compartir, descobrir i disfrutar de la fotografia, amb Eduardo Nave, el divendres 20 de maig; les conferències ‘Pensar la imatge’, el dissabte 21 de maig, el taller de producció de projectes documentals amb Vórtice Photo, el divendres 27 i el dissabte 28; la ‘masterclass’ de Jordi Claramonte el dissabte 4 de juny, i la conclusió del certamen Imaginària 2022 el dia 18 de juny en el Museu de Belles Arts de Castelló.

Imaginària va iniciar la seua marxa en 2003 i està promogut per la Universitat Jaume I, a través del Servei d’Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals. Aquest certamen compta amb la coproducció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, i l’Institut Valencià de Cultura, a través del Museu de Belles Arts de Castelló, entre altres entitats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: