El Consorci Camino del Cid dona a conéixer els treballs guanyadors del seu concurs de vídeos

El Consorci Camino del Cid ha donat a conéixer els treballs guanyadors del V Concurs de Vídeos Camino del Cid, que repartix 1.800 euros entre les propostes que han resultat premiades.

Igual que en l’edició anterior, el certamen d’enguany contemplava tres categories: Viatge, Els nostres Pobles i Mío Cid. En la categoria “Viatge”, que pretén premiar aquell vídeo que millor transmeta l’experiència de viatjar pel Camino del Cid per qualsevol de les seues localitats o rutes, el premi ha sigut per a ‘Camino del Cid: una aventura a pedales en familia’ (https://youtu.be/H0r3b98hnjQ), un treball que signa WildKids i que narra un viatge familiar amb bici entre Burgos i València. El vídeo, que protagonitzen dos xiquetes de 9 i 5 anys, oferix imatges d’alguns dels recursos turístics més destacats de la ruta i incorpora diverses picades d’ullet al dia a dia viscut pels seus protagonistes.

El jurat del certamen ha valorat el vídeo ressaltant que qualsevol viatge “és possible” i ha destacat la projecció que han aconseguit fer del Camino del Cid “en tot just un minut”. Així mateix, ha posat en valor l’agilitat amb la qual està narrat i que hagen sigut capaces de conjugar aventura, patrimoni, naturalesa “i tot això a través d’un viatge familiar”.

En la categoria “Els nostres Pobles”, el vídeo premiat ha sigut ‘Demanda Laboral’ (https://bit.ly/3E2RYPU) de Mª José Blanch, un complet recorregut per la València més medieval (Balansiya, segons destaca l’autora), que compta amb un cuidat fil argumental amb un final sorprenent. Encara que el jurat ha volgut destacar que el Camino del Cid és una ruta eminentment rural i de pobles xicotets, “també formen part de la mateixa grans ciutats que tenen un paper importantíssim i que estan molt vinculades a la figura del Cid”. Així mateix, ha premiat el vídeo després de valorar la “originalitat de la proposta”, en al·lusió al gir final del treball, al mateix temps que ha destacat la visió que s’oferix de la ciutat de València, que “té un passat medieval molt potent que ara podem conéixer gràcies al Camino del Cid”.

Finalment, en la categoria “Mío Cid”, destinada a comptar, interpretar i versionar el poema, ha sigut per al vídeo ‘Sacrificia’ (https://bit.ly/3G7wGTS), de Jaime García Calle. Un relat contemporani de l’afront patit per les filles del Cid a les mans dels seus esposos els Infants de Carrión, en el qual s’ha seguit l’estètica del subgènere de terror denominat “Analog Horror”, molt en auge en els últims temps.

“És un vídeo molt pensat en el qual és provocada fins a l’estridència del so. Es tracta d’un efecte molt utilitzat en les pel·lícules de terror sobrenatural i que han utilitzat per a traslladar-nos un episodi molt concret del Cantar”. En este sentit, s’ha valorat la joventut dels protagonistes del vídeo que fins i tot van vestits amb indumentària actual, “la qual cosa transmet que el missatge del Cantar i en concret la violència de gènere de l’Afrenta de Corpes és un missatge intemporal”.

Premi dels concursants, també per a Babieca

El jurat d’enguany ha estat format per Isabel Soria, tècnic de la Diputación Provincial de Zaragoza i experta del sector audiovisual, com a presidenta; Alfonso Boix, medievalista especialitzat en El Cid; Beatriz Cabeza, Directora – Conservadora del Parc Natural de “Sabinares del Arlanza-La Yecla” de Burgos; David Pellicer, operador de càmera , editor, realitzador i fotògraf, vinculat al món audiovisual; Luis Sánchez, viatger que porta anys recorrent el Camino del Cid, i Alberto Luque, director gerent del Consorci Camino del Cid, que ha actuat com a secretari.

Paral·lelament, els concursants d’enguany també han triat el seu vídeo favorit resultant guanyador ‘Demanda Laboral’, de Mª José Blanch, que ha fet “doblet” ja que ha sigut el treball més votat entre tots els participants que han emés el seu vot.

Tots els membres del jurat han agraït la participació d’enguany, la major en totes les edicions del certamen amb 64 vídeos enviats, i han volgut traslladar la seua felicitació als guanyadors animant, al seu torn, a futurs interessats a enviar el seu vídeo en pròximes edicions.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: