El Consell treballa en l’Estratègia d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana fins 2022

Informació: http://www.gva.es
Foto: ctranspa.web.upv.es

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha presidit la reunió del Comitè Permanent d’Acció Humanitària i d’Emergències (CAHE) en la qual s’ha presentat l’esborrany de l’Estratègia d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana 2018 -2022.

La Comunitat Valenciana es converteix així en la primera autonomia a dotar-se d’aquesta estratègia per millorar la qualitat i la coordinació de l’acció humanitària valenciana i fomentar la presa de consciència de la ciutadania valenciana cap als principis humanitaris i la protecció dels drets de les persones afectades per desastres i conflictes. A més, s’adapta als recents compromisos internacionals com a referents de treball.

El procés d’elaboració de l’Estratègia d’Acció Humanitària s’ha realitzat de manera participativa comptant amb el sector. Ara, el CAHE s’ha donat un termini d’un dos mesos perquè les ONG, administracions i organitzacions sectorials representades en el Comitè puguin presentar les seves aportacions a l’esborrany.

Pel conseller, amb aquesta Estratègia “El Govern valencià reafirma el seu compromís en matèria d’acció humanitària en coherència amb el conjunt de polítiques de cooperació valenciana i amb l’agenda internacional”.

Entre les principals característiques de l’Estratègia d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana destaca reconvertir les línies nominatives dels convenis actuals en una convocatòria d’emergència de concurrència competitiva, a més s’incorpora al sector privat en les aportacions al CAHE i s’estudia un altre tipus d’actuacions per ampliar el marc d’institucions que col·laborin en el treball humanitari.

Pel que fa al propi CAHE, l’Estratègia proposa incrementar el seu paper per esdevenir un eix principal de la solidaritat valenciana en la resposta a emergències. A més, la Generalitat retrà comptes del desenvolupament dels objectius i, per això, es realitzaran avaluacions externes de les actuacions més grans de 150.000 euros així com l’avaluació de la pròpia Estratègia.

Pel que fa al pressupost destinat a l’Acció Humanitària en el Pla Director 2017-2020, s’estableix un percentatge mínim de fons (del 10% al 15%) que es destinaran a projectes d’emergència i un màxim dirigits cap a projectes d’acció humanitària.

D’altra banda, el CAHE ha aprovat destinar 369.000 euros aproximadament a 5 projectes per assegurar l’alimentació bàsica a la població en zones de Níger i Mali. En aquest sentit, el conseller ha destacat que, el principal objectiu d’aquestes accions “és pal·liar els problemes més urgents d’aquestes dues zones com són la fam i els desplaçaments”.

Níger és una regió que es troba en una crisi de seguretat i emergència humanitària. Compta amb un total de 1,3 milions de persones en situació d’inseguretat alimentària i 247.500 nens pateixen desnutrició. En aquesta zona 1 de cada 2 persones es troba en el llindar de pobresa.

Pel que fa a Mali segueix patint atacs i inseguretat que limita el lliure moviment de la població i l’accés als serveis bàsics. Tot això contribueix a l’escassetat d’aliments i a la desnutrició afectant a milions de persones.

A la reunió també hi ha assistit el director general de Cooperació, Federico Buyolo.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: