El Consell renova la col·laboració amb Creu Roja per a intervencions en emergències internacionals

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i Creu Roja Espanyola per desenvolupar intervencions en emergències internacionals a través del projecte dacció humanitària.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 600.000 euros per fer aquestes actuacions.

L’objectiu del conveni es concreta en les intervencions, mitjançant la preparació i l’enviament d’ajuda humanitària a qualsevol part del món, en cas de produir-se una situació d’emergència.

Es tracta de donar resposta de manera ràpida, eficaç i coordinada a les necessitats bàsiques i immediates de les persones afectades, contribuint, així, a disminuir-ne la vulnerabilitat, especialment les derivades de la pandèmia per la COVID-19.

Entre les actuacions previstes per part de Creu Roja hi ha l’adquisició i la dotació d’un estoc d’ajuda humanitària i fer el seguiment i el registre dels moviments de material; avaluació i definició, amb loficina central, de la resposta des de Creu Roja Comunitat Valenciana; activar el protocol d’enviament de materials i coordinar-ne el transport.

Així mateix, es farà una formació contínua i accions en xarxa per a l’equip d’emergències i el personal del projecte; reunions de coordinació amb actors humanitaris a la Comunitat Valenciana; mobilització de l equip de voluntariat d emergències; difusió de les intervencions; comunicar les crides del Moviment de Creu Roja i Mitja Lluna Roja a actors clau (entitats públiques i privades, xarxes i plataformes); a més de realitzar activitats de sensibilització en acció humanitària (xerrades, tallers, jornades, accions de carrer) presencials o en línia a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: