El Consell rehabilita quatre monuments del patrimoni històric cultural de la comarca dels Ports

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han visitat quatre edificis historicoculturals de rehabilitats amb el suport de la Generalitat Valenciana a la comarca dels Ports.

Al municipi d’Olocau del Rey, acompanyats pel seu alcalde, Santiago Gazulla, han visitat l’actuació per restaurar les ruïnes de l’antic castell d’Olocaf. Una construcció del que existeix constància documental de la seva existència des del segle XI gràcies a la crònica de les campanyes militars del Cid.

Principalment, s’ha intervingut a l’anomenada Torre del Fortí de Fusileria “per a la conservació i restauració de les restes arquitectòniques i la posada en valor del castell i el seu entorn”. En total, s’han destinat a aquesta obra 124.654,26 euros.

Per part seva, l’actuació per a la recuperació del molí de Sant Onofre de Todolella ha significat una inversió de 149.917,28 euros. A més de les tasques de neteja de l’entorn, els treballs s’han centrat en la recuperació de la infraestructura hidràulica, la reparació de les cobertes i l’habilitació de l’immoble per a fins culturals.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha exercit en aquesta localitat d’amfitrió a la visita a les obres de restauració de la Torre Redona, una de les que s’alcen a la muralla de la capital dels Ports.

Es tracta d’una torre que, per la seva proximitat al portal de Sant Miquel, constitueix un element fonamental per posar en valor el “passeig de ronda”, un dels múltiples atractius turístics que ofereix el patrimoni històric de Morella.

Finalment, a la localitat de Portell de Morella, s’han visitat al costat de l’alcalde, Alvaro Ferrer, els treballs per a la conservació de la muralla i la rehabilitació de bestorre del castell d’aquesta localitat. S’han realitzat nous forjats i reconstruït la coberta, alhora que s’han netejat els murs de maçoneria i s’ha substituït la fusteria.

També s’ha actuat a diferents zones de la muralla, així com a l’entorn i al pati de la casa Abadia. En total, una inversió de 102.489,69 euros.

El director general d’Administració Local ha destacat que “la comarca dels Ports és una de les zones que ha treballat millor en la rehabilitació del seu patrimoni i són molts els municipis que han accedit a aquest tipus d’ajudes”.

Antoni Such ha recordat que “el programa 2014-2020 ha estat un èxit i hem fet 103 intervencions en la recuperació d´aquest patrimoni cultural”. En aquest sentit, ha indicat que ja s’està treballant en la preparació d’una nova edició d’aquest programa.

Informació i Foto: Generaliat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: