El Consell reafirma el suport a la indústria aeroespacial de la Comunitat Valenciana

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha reafirmat el suport de la Generalitat a la indústria aeroespacial de la Comunitat Valenciana. “A través de l´IVF estem impulsant un ecosistema innovador que aglutini diverses empreses al llarg de les tres províncies valencianes, que suposi un pol d´atracció a altres indústries auxiliars i que generi activitat i nous llocs de treball”, ha indicat el conseller.

Arcadi España ha mantingut una reunió de treball amb el CEO d’Arkadia Space, Francho García. A la trobada hi han assistit també el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca i la directora general de l’Aeroport de Castelló, Blanca Marín.

L’empresa Arkadia Space, dedicada a la fabricació de motors per a vehicles i plataformes aeroespacials, com per exemple satèl·lits, ha traslladat la seva seu a l’aeroport de Castelló, on ha ubicat també un centre de proves, per dur-hi a terme les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació dels seus productes.

“Durant la reunió hem conegut el detall del projecte i ens ha semblat molt interessant. El combustible que utilitzen els motors fabricats per aquesta companyia, al contrari que l’usat pel 98% dels sistemes de propulsió actuals, és sostenible, respectuós amb el medi ambient i no cancerigen, ja que es basa en peròxid d’hidrogen (aigua oxigenada ) d’alta concentració”, ha indicat Arcadi España.

“Aquest és el tipus d´iniciatives que volem recolzar des de la Generalitat, iniciatives innovadores i sostenibles, posades en marxa per emprenedors o startups que poden contribuir a crear una base d´empreses tecnològiques a la Comunitat Valenciana ia generar ocupació”, ha detallat el conseller de Hisenda.

Durant el transcurs de la trobada, Manuel Illueca ha traslladat als directius de l’empresa Arkadia Space totes les opcions de finançament de l’IVF a les quals poden optar. Cal recordar que l’IVF ja va aprovar la concessió d’un préstec subordinat per un import de 2 milions d’euros a una companyia del sector aeroespacial ubicada a Elx, PLD Space (Payload Aerospace SL).

“El nostre objectiu és que el Consell, a través de l’IVF, intenti fer de percutor de les iniciatives financeres privades per ajudar a tirar endavant aquest tipus d’aventures empresarials”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: