El Consell ratifica la posada en marxa del centre d´acolliment temporal per a refugiats d´Ucraïna al´antiga Escola d´Infermeria de València

El Consell ha ratificat el contracte de servei amb Creu Roja per a la posada en marxa i la gestió del centre d’acollida temporal per a persones refugiades d’Ucraïna a l’Escola d’Infermeria, situada a les instal·lacions de l’antic Hospital La Fe de València. Aquesta intervenció compta amb una dotació econòmica de prop d?un milió d?euros.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració va posar en funcionament aquest centre a principis d’abril per donar resposta a la demanda habitacional que hi ha a València, i que va ser traslladada des de l’Ajuntament del municipi i des de Creu Roja.

Per això, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) va adequar les instal·lacions de l’antiga Escola d’Infermeria per poder oferir els primers recursos immediats d’assistència sanitària, psicològica i jurídica a les persones afectades per la crisi humanitària d’Ucraïna, així com allotjament temporal mentres el sistema d’acollida els facilita una solució habitacional més estable.

Amb aquesta finalitat, l’AVSRE ha condicionat sis plantes de l’edifici per instal·lar-hi 247 llits i 50 bressols. També s’ha disposat una ludoteca, dos menjadors i una oficina on el personal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tramita targetes SIP.

Dotat amb prop d’un milió d’euros, aquest recurs de curta estada, provisional i d’emergència, garanteix les necessitats bàsiques de les persones, i ofereix temps al sistema ordinari de l’administració per dimensionar-lo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: