El Consell informa favorablement de la pantalla acústica a Almassora

La Conselleria de Transició Ecològica ha informat aquesta setmana favorablement sobre l’avantprojecte de la pantalla acústica que protegirà el veïnat de la platja d’Almassora de les molèsties causades pel polígon El Serrallo, situat a Castelló. Per part seua, el consistori ha comunicat als propietaris dels terrenys la disposició per a la signatura de la compra-venda dels 40.000 metres on se situarà el bloc. D’aquesta manera, l’Ajuntament materialitzarà en les escriptures la propietat dels terrenys durant el mes de setembre.

 

El consistori assumirà la totalitat de les despeses notarials que es deriven del procés d’adquisició dels terrenys, que engloba 17 finques i 22 titulars, aproximadament. El cost total de la compra supera el milió d’euros a repartir entre les parcel·les, si bé cada propietari té una taxació diferent segons la grandària, els elements de la finca i el rendiment dels possibles cultius, entre altres variables.

 

Els fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament assumeixen el finançament d’aquest projecte que desbloquejarà una circumstància que mai abans s’ha produït malgrat la convivència des de fa dècades de l’activitat industrial i el veïnat. Així, l’equip de govern al costat de la Conselleria crearan un conveni que reculla els mecanismes legals per a la concessió de la zona que permetrà situar la construcció en l’espai adquirit.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament i la Conselleria de Transició Ecològica pretenen donar una solució definitiva als problemes de soroll ocasionats per la proximitat del polígon industrial amb els habitatges, desenvolupades urbanísticament durant el segle passat en la zona nord de la platja d’Almassora. Cal recordar que aquesta pantalla és una sol·licitud veïnal històrica per a millorar les condicions de la zona i minimitzar les molèsties habituals.

 

Així mateix, l’Associació d’Indústries del Serrallo de Castelló (INDES) ha costejat i presentat l’avantprojecte tècnic. A més, existeix ja una taula de negociació per a analitzar el finançament de l’execució d’aquesta barrera acústica mitjançant els procediments adequats. El nou disseny de la pantalla estarà realitzat amb materials nous que permetran superar aquesta problemàtica històrica gràcies a la col·locació de barreres rígides.

 

Finalment, la regidora de Territori, ha declarat que “aquest equip de govern continua fent passos cap avant per a fer realitat la la demanda dels veïns amb un projecte històric que millorarà la situació actual i permetrà tant al veïnat com a la indústria disposar d’una millor convivència”. “Agraïm a la Conselleria l’informe favorable per a poder prendre velocitat i aconseguir l’objectiu que tenim tots els implicats marcat”, ha apuntat l’edil.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: