El Consell incorpora un “Panell d’especialistes” per definir les directrius de l’Agenda Urbana Valenciana

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha incorporat un “Panell d’especialistes”, amb prop de 50 professionals de diferents camps com arquitectura, urbanisme, geografia, sostenibilitat, estudis de gènere i sociologia, entre d’altres, per definir les directrius de l’Agenda Urbana Valenciana, AUV.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, “la funció d’aquest grup d’experts i expertes és afegir, complementar i diversificar les seves perspectives i incloure les seves aportacions a l’procés ja iniciat de l’Agenda Urbana Valenciana”.

Així, s’ha incorporat agents de l’administració local i de l’àmbit professional i acadèmic, tècnics de diferents àrees de la Generalitat i una representació de responsables d’altres agendes urbanes de diferents territoris de l’estat.

D’aquesta manera, ha afegit Arcadi Espanya, “s’ha posat en marxa el treball col·laboratiu amb el de concretar l’estructura, els temes crítics i la metodologia que haurà de definir la redacció de l’Agenda Urbana Valenciana”.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que “des de la Conselleria considerem fonamentals els treballs previs a la redacció de la AUV que han de determinar l’abast d’aquest document estratègic per a la consecució dels objectius de sostenibilitat urbana. Per això, aquesta etapa es està duent a terme amb el suport de professionals externs que coordinaran i recopilaran tota la informació elaborada en un document que servirà de base per a la convocatòria de l’concurs per a la redacció participada de l’Agenda Urbana Valenciana “.

Així mateix, Arcadi Espanya ha recordat que aquest procés, previ a la licitació de la redacció de la AUV, va començar amb un intens treball transversal entre les diferents direccions generals implicades de les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la d’Habitatge i Arquitectura bioclimàtica, coordinades des de la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

Amb el resultat d’aquesta fase, es treballarà per tancar el document base, i està previst que es realitzi una jornada de presentació dels resultats que serà prèvia a la previsible licitació de la redacció de la AUV a finals d’any.

Com ha assenyalat el conseller, “l’Agenda Urbana Valenciana està concebuda com un instrument útil, rigorós i participatiu que determini un full de ruta cap al futur de les ciutats de la Comunitat perquè assoleixin la resiliència necessària i puguin adaptar-se als grans reptes de futur i garantir la seva sostenibilitat “.

En aquest context el conseller de Política Territorial ha reivindicat el dret a la ciutat, “el dret de tots els ciutadans a viure a la seva ciutat d’una manera digna, amb accés a l’habitatge, a l’educació, als serveis públics, a les polítiques de benestar, a la mobilitat, aquest dret a la ciutat és un dels objectius principals que cal aconseguir amb l’Agenda Urbana “.

Un cop aprovada, l’Agenda Urbana Valenciana podrà servir de guia per al conjunt de polítiques urbanes a la Comunitat Valenciana a través de plans, projectes o canvis normatius que siguin necessaris per assolir els objectius que es proposen.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: