El Consell impulsa la màxima participació i consens entorn als projectes de mobilitat a la CV-500 i el programa de paisatge de l’Albufera

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha analitzat amb els municipis pròxims a la carretera del Saler, els projectes de mobilitat i programes de paisatge a desenvolupar en l’entorn de l’Albufera i de la CV-500 amb l’objectiu d’aconseguir la màxima participació i consens.

Les directores generals d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo i Marín, han mantingut una reunió amb els alcaldes del Perelló, Joan Botella; El Palmar, Raquel Romero; El Mareny, Jordi Sant Jaume; Pinedo, Josep Gimeno, (també en representació del Saler) i el Perellonet, Laura Felip, per abordar conjuntament les actuacions que la Conselleria proposa a l’entorn de la CV-500.

Durant aquesta trobada, un cop presentada la proposta de la Conselleria, s’ha convidat als responsables municipals a continuar treballant conjuntament en una solució respectuosa amb l’entorn protegit del parc natural i els interessos dels ajuntaments i veïns.

Així, en matèria d’obres públiques, s’han abordat les actuacions relatives al projecte de mobilitat sostenible dissenyades per la conselleria. En aquest sentit, la directora general d’Obres Públiques ha destacat que en els últims dos anys, “s’ha reduït l’accidentalitat gràcies a les mesures que va introduir la conselleria en aquesta carretera per pacificar el trànsit, i s’ha aconseguit disminuir el nombre d’accidents de 44 a 19 “.

En matèria de política territorial, la directora general de Política Territorial ha explicat que el programa de paisatge del litoral de l’Albufera, “no és vinculant sinó que té caràcter de recomanació”.

No obstant això, s’ha decidit ampliar el període d’exposició pública precisament per afavorir i facilitar la presentació de noves al·legacions i propostes de millora “, ha indicat i ha afegit que en les pròximes setmanes es realitzaran tallers de participació ciutadana sobre aquest programa en quatre localitats de la zona.

Així mateix, ha explicat que “els programes de paisatge detallen els projectes necessaris per a qualificar paisatgísticament el territori, suprimir impactes ambientals i unes normes d’integració paisatgística de les edificacions. Aquests programes al litoral desenvolupen el Pativel en aquells àmbits prioritaris costaners que compten amb majors valors ambientals, territorials i paisatgístics “.

Aquesta iniciativa, així com la reunió celebrada aquest dimarts, s’emmarca en la sèrie de trobada i activitats que s’estan realitzant des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per buscar el màxim consens sobre aquestes qüestions.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: