El Consell fomenta la recuperació i defensa de el Dret Foral Civil Valencià

El Consell ha aprovat la col·laboració en matèria de Dret Civil Valencià entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Deganat Autonòmic el Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Immobles a la Comunitat Valenciana i el Consell Valencià de col·legis d’Advocats; l’Associació de Juristes Valencians i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

Es tracta de tres convenis que vénen a donar continuïtat a la feina conjunt que es venia realitzat amb aquestes entitats per a la recuperació, divulgació, difusió i defensa de el Dret Civil Valencià.

La renovació de la col·laboració amb el Deganat Autonòmic de el Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Immobles a la Comunitat Valenciana i el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats permetrà la realització d’actuacions i la posada en pràctica d’iniciatives relacionades amb el desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia, la difusió i divulgació de el Dret Foral Civil Valencià i la promoció de l’autogovern, accions que comptaran amb una dotació anual de 5.000 euros a cadascuna de les entitats signants.

L’objectiu de l’conveni amb l’Associació de Juristes Valencians és el desenvolupament d’iniciatives en defensa de la capacitat de legislar i desenvolupar un dret civil propi a la Comunitat Valenciana en l’exercici de l’autogovern. Per a això, la Conselleria de Participació destina 15.000 euros.

Així mateix, la col·laboració amb la RACV permetrà la posada en marxa d’iniciatives relacionades amb el desplegament de l’Estatut d’Autonomia, la difusió i divulgació de el Dret Foral Civil Valencià i la promoció i consolidació de l’autogovern, actuacions que sumaran 5.000 euros.

Inforamció i Foto: Generaitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: