El Consell destina a joves menors de 30 anys el 30% de les ajudes al lloguer i s’adjudica el 43% dels habitatges socials

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat que les polítiques d’habitatge destinades als joves menors de 30 anys estan “ajudant i propiciant que els jóvens de la Comunitat Valenciana tinguen més facilitats d’accés a una habitatge “.

D’aquesta manera, ha fet un repàs de la gestió en aquests anys i ha recordat que el 30% de les ajudes al lloguer de 2016 es van destinar a joves menors de 30 anys i s’espera que en la convocatòria de 2017 la concessió d’ajudes elevi aquest percentatge.

A més, també ha explicat que durant aquesta legislatura el 43% de les adjudicacions d’habitatges socials del parc públic s’ha atorgat a joves menors de 30 anys i suposen el 60% dels contractes en els habitatges de VPO.

La consellera ha fet aquest balanç de la gestió de la Conselleria en aquesta matèria durant la reunió que ha mantingut amb representants del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. A la trobada han assistit el responsable d’habitatge, Miguel Vargas, i el tècnic de programes, Raúl Almarcha, així com la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, la directora de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana, Helena Beunza, així com la nova directora gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez.

María José Salvador ha assenyalat que la Generalitat està realitzant grans esforços per aconseguir que l’habitatge sigui un dret essencial i garantir el seu accés a tothom. En aquest sentit, “som especialment sensibles amb col·lectius com el dels joves, que troben moltes dificultats per accedir al mercat lliure de lloguer a un preu raonable i nosaltres, com a administració pública, tenim l’obligació d’ajudar-los”.

Per a la consellera, tenir un habitatge digne és fonamental ja que és “el pilar des del qual les persones i les famílies poden començar a construir una nova vida”.

La consellera ha informat de les iniciatives del seu departament durant aquests dos anys de legislatura on s’ha intentat “flexibilitzar al màxim els criteris tant d’accés als habitatges protegits com a les ajudes al lloguer” i ha recordat que “per això també hem presentat al·legacions al Pla Estatal d’Habitatge que està preparant el ministeri per 2018-2021 per permetre que els joves tinguin un accés més fàcil a aquests ajude

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: