El Consell destina 47,2 milions d’euros al copagament farmacèutic i ortoprotèsic per garantir els tractaments mèdics a les persones més vulnerables

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha informat que el Consell destinarà aquest any un total de 47,2 milions d’euros a compensar el copagament de productes farmacèutics i ortoprotèsics, unes ajudes que “garanteix els tractaments mèdics, eliminant els obstacles econòmics que representa aquest copagament per a les persones més vulnerables”.

Oltra ha assenyalat que es tracta d’una mesura que el Consell aplica des del 2016, “garantint així la salut com un dret de totes les persones, independentment de la seva situació social o econòmica”.

Per poder fer efectius aquests pagaments el Ple del Consell ha aprovat avui els dos convenis amb els col·legis oficials de farmacèutics d’Alacant, Castelló i València on s’estableixen les condicions de dispensació, facturació i pagament tant de les aportacions per tractaments farmacològics com ortoprotèsics .

En concret, per a tractaments farmacològics es destinaran 41.448.670 euros distribuïts entre pensionistes (25.114.550 euros); menors (4.709.000 euros); persones en situació de desocupació (11.614.880 euros) i famílies monoparentals (10.240 euros).

D’altra banda, durant aquest exercici 2022 es destina un import de 5.838.700 euros per atendre els tractaments tant ortoprotèsics com a farmacològics de persones amb diversitat funcional.

Aquestes ajudes busquen compensar les despeses derivades dels tractaments mèdics prescrits pel personal sanitari, perquè les persones beneficiàries no hagin de pagar els productes ortoprotèsics i els medicaments adquirits als establiments d’ortopèdia ia les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: