Bravo anima els municipis valencians a continuar elaborant els seus plans de protecció per “oferir una resposta ràpida davant de qualsevol emergència”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat els ajuntaments valencians a acollir-se a la línia de subvencions impulsada per Interior, que aquest any ha augmentat fins a 2 milions d’euros, per ajudar-los a elaborar els seus plans d’emergència obligatoris i així “oferir una resposta ràpida i eficaç davant de qualsevol risc”.

Bravo ha presentat a Paterna, davant de representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la convocatòria d’ajudes del 2022 perquè ajuntaments i mancomunitats puguin contractar personal tècnic especialitzat que elabori els seus plans d’emergències o actualitzi els que tenen en vigor. La titular d’Interior ha destacat que l’augment en mig milió d’euros en aquesta segona edició demostra “el compromís de la conselleria amb els municipis de la Comunitat Valenciana perquè estiguin més protegits davant de possibles situacions d’emergència”.

Els consistoris interessats tenen fins al 25 de maig per sol·licitar els ajuts, amb un màxim de 9.000 euros per municipi. Bravo confia que “se superi la xifra d’entitats sol·licitants de l’any passat, quan es van elaborar 365 plans a 233 localitats. El nostre objectiu és que tots els municipis valencians disposin dels plans territorials d’actuació i siguem una autonomia referent a la protecció a la ciutadania i la salvaguarda de béns naturals i materials”.

Balanç de l’edició del 2021

La titular d’Interior ha realitzat un balanç “molt satisfactori” de les actuacions desenvolupades dins de la primera convocatòria d’ajudes el 2021. Gràcies a aquesta partida s’han elaborat 365 plans a 233 municipis de la Comunitat Valenciana. D’ells, 275 van ser de nova creació i 90 revisions o actualitzacions més.

En aquest sentit, Bravo ha qualificat com a “molt positiva la resposta obtinguda per part dels ajuntaments”. També ha justificat l’augment en mig milió d’euros d’aquesta campanya perquè “hem volgut respondre a les expectatives i demandes generades per part dels ajuntaments, que ara estan molt més conscienciats en la necessitat de disposar d’un document de referència que aporti solucions davant qualsevol eventualitat que pugui comportar un risc per als seus habitants”.

Dels 365 plans desenvolupats durant la campanya del 2021, la majoria (172) són Plans Territorials Municipals (PTM) on s’identifiquen tots els riscos naturals que poden afectar un municipi en concret i es valoren els recursos disponibles i necessaris per fer-hi front. La resta són plans municipals per fer front a riscos específics contra incendis forestals (94), terratrèmols (66) i inundacions (33).

Per províncies, 184 municipis de València es van acollir a aquesta línia d’ajudes el 2021, 106 d’Alacant i 75 més de Castelló.

“No hi ha millor gestió d’una emergència que estar el millor preparat possible per afrontar-la, minimitzar-ne els danys i, un cop ha passat, restaurar la normalitat com més aviat millor. Per això, és tan important que els poders públics amb responsabilitats en matèria de protecció civil ?i en especial, els ajuntaments? comptin amb aquests plans específics”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: