El Consell de l’Audiovisual designa Dolors López Alarcón com a vicepresidenta

El Ple del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana, reunit aquest matí a la Delegació del Consell a Castelló, a la Casa dels Caragols, ha elegit Dolors López Alarcón com a Vicepresidenta del Consell. L’exconsellera de l’antiga Ràdio Televisió Valenciana i expresidenta del Grup de Dones de COPEAM (Conferència Permanent de l’Audiovisual Mediterrani) assumeix la vicepresidència del CACV completant així la institució els seus òrgans directius.

Coincidint amb la celebració del Ple, l’organisme valencià ha fet pública la seua postura davant de l’Avantprojecte de Llei General de l’Audiovisual. El CACV considera que la nova normativa de l’Estat “ha de tenir una mirada més àmplia i estratègica, conseqüent amb la descentralització” i reclama més atenció a la diversitat cultural i lingüística.
El CACV considera que els Consells Audiovisuals i les diverses entitats audiovisuals autonòmiques haurien de ser partícips dels organismes reguladors de l’Estat de manera que “es respectin els drets de la ciutadania amb una democratització més gran de l’àmbit de les autoritats independents reguladores” ha assenyalat José María Vidal , president del Consell de l’Audiovisual valencià. En aquest sentit, el CACV proposa recuperar el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals així com la creació d’un Observatori Estatal de Mitjans Digitals, en coherència amb el que s’està desenvolupant a nivell europeu.

Així mateix, per al CACV resulten insuficients les quotes establertes en aquesta nova Llei, perquè les grans plataformes apostin per les produccions en llengües com el valencià-català, el basc o el gallec i espera que el finançament d’obra europea s’incrementi i arribi igual totes les llengües oficials de l’Estat.
El Ple, que es va constituir el mes de juliol passat i s’ha reunit avui per primera vegada al complet a Castelló, amb tots els seus membres de forma presencial, ha abordat així mateix la reforma de la Llei 6/2016, de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació.

El president del Consell de l’Audiovisual ha assenyalat que “estem analitzant sobre quines bases s’hauria de modificar aquesta llei, que és clau no només per al Consell de l’Audiovisual sinó per a tot audiovisual valencià en el seu conjunt”. José María Vidal compareixerà davant de la comissió competent de les Corts la setmana que ve per presentar la proposta.
Així mateix, el CACV ha manifestat la seva preocupació perquè la indústria audiovisual valenciana i els mitjans de comunicació públics, com a motor d’aquest sector, tinguin el finançament adequat i necessari.

Projecte d’alfabetització als mitjans de comunicació
El president del CACV ha avançat que la institució posarà en marxa els Premis ‘L’Audiovisual a l’Escola’, un concurs escolar per treballar a l’alfabetització sobre els mitjans de comunicació, entre les nenes i els nens. L´objectiu d´aquesta iniciativa, que es desenvoluparà en col·laboració amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, és promoure el coneixement del llenguatge dels mitjans de comunicació així com el desenvolupament d´un sentit crític cap als seus continguts i cap a internet.

A més, el Consell s’ha adherit al Pacte Digital per aturar la Protecció de les Persones, iniciativa posada en marxa per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).
El Ple del CACV està format pel seu president, José María Vidal Beltrán, Dolors López Alarcón, com a vicepresidenta i els vocals, Empar Marco Estellés, Manuel Alberola Manero, Àlvar Peris Blanes, Anna Gimeno Berbegal i Carmen Carretón Ballester.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: