El Consell conclou la regularització del Palau de les Arts Reina Sofia i el dóna de baixa de l’actiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Consell, constituït en junta general d’accionistes amb caràcter universal de la mercantil Ciutat de les Arts i Ciències, SAU, (CACSA), ha aprovat la proposta de baixa del conjunt del Palau de les Arts Reina Sofia de l’actiu de la societat.

A l’octubre de 2021 es va signar el conveni marc entre la Generalitat, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Palau de les Arts Reina Sofia i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia, amb la finalitat de possibilitar que la Generalitat desvinculi el conjunt del Palau de les Arts de CACSA i atorgui el seu ús a la fundació.

En execució del conveni esmentat, la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni, de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, es va dictar la resolució per la qual es desadscriu de CACSA el conjunt del Palau de les Arts i s’adscriu a la Conselleria d’Educació , Cultura i Esport.

Per això, i en virtut de l’acord, el Consell d’Administració de CACSA ha aprovat proposar a la junta general de socis que acordi la baixa del conjunt del Palau de les Arts de l’actiu de la societat, amb efectes el 31 de desembre de 2021.

Així mateix, el Consell també ha aprovat l’aportació com a fons propis de Ciutat de les Arts i de les Ciències SA, de deutes que la societat manté amb la Generalitat, per un valor equivalent al de la baixa de l’actiu del conjunt del Palau de les Arts de manera que aquesta baixa no afecti la situació patrimonial de la mercantil.

En concret, s’acorda aportar, amb efectes a 31 de desembre de 2021, una part dels deutes vençuts liquids i exigibles que CACSA manté amb la Generalitat, per import de 351.827.813,66 euros, com a fons propis de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA per a la compensació de baixa comptable de l’actiu Palau.

Després de l’aportació, quedarà un saldo de 6.558.363,59 euros de deutes vençuts, líquids i exigibles corresponents a pagaments FLA 2019, les condicions dels quals es mantenen. Així mateix, es mantenen les condicions del deute pendent de venciment de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA amb la Generalitat, per import de 193.006.218,02 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: