El Consell col·labora amb la Ciutat de les Arts i la Fundació Oceanogràfic en l’atenció als varaments de tortugues i cetacis

El Ple del Consell ha renovat el conveni de cooperació entre la Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Ciutat de les Arts i les Ciències, S.A. i la Fundació Oceanogràfic per al desenvolupament d’un protocol d’actuació respecte als encallaments de tortugues i cetacis a les costes de la Comunitat Valenciana.

Cada entitat dedicarà els recursos humans, materials i infraestructures necessaris per al desenvolupament, així com tasques d’assessorament.

A més, la Conselleria inclou l’Oceanogràfic a la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana, així com en les autoritzacions pertinents per al desenvolupament dels treballs.

Per part seva, la Fundació Oceanogràfic tindrà la responsabilitat de desplaçar-se al lloc d’avarament de cetacis vius que apareguin i, sempre que sigui possible, prestar els primers auxilis i prendre la decisió pertinent quant al procediment a seguir en cada cas.

Aquesta decisió serà presa pel personal veterinari qualificat destacat a la zona, autoritzat prèviament per la Conselleria.

L’Oceanogràfic es responsabilitzarà de la recollida, recuperació i reintroducció de les tortugues vives, així com de l’organització dels alliberaments de tortugues i gestió de la visibilitat.

També podrà mantenir sempre un nombre mínim d’exemplars al centre de recuperació, per tal de poder cobrir una missió educativa i de conscienciació social.

Pel que fa als alliberaments de tortugues, la Conselleria i l’Oceanogràfic es coordinaran per a la realització de les soltes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: