El Consell col·labora amb el Govern d’Aragó per a ús recíproc d’infraestructures i instal·lacions de telecomunicacions

La Generalitat subscriurà un conveni de col·laboració, mitjançant la mercantil del sector públic instrumental Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació (Istec), amb el Govern d’Aragó, mitjançant l’Entitat pública Aragonesa de Serveis Telemàtics (AST) per a l’ús recíproc d’infraestructures per instal·lar els equips que permetran, alhora, estendre i millorar els serveis de telecomunicacions al territori de la Comunitat Valenciana i d’Aragó.

En concret, aquest conveni té per objecte fomentar acords voluntaris de coubicació als espais disponibles dels emplaçaments de telecomunicacions que resultin oportuns de les Infraestructures de Telecomunicacions d’ambdues administracions. A més, es pretén millorar la cobertura dels serveis propis de les xarxes d’emergències autonòmiques, així com dels serveis de ràdio i televisió.

Tant la Generalitat com el Govern d’Aragó disposen d’una xarxa pública d’infraestructures de telecomunicacions de caràcter vertebrador del territori autonòmic, amb l’objectiu de facilitar l’accés a les noves tecnologies i els serveis de telecomunicacions en àrees desateses.

“La col·laboració que es pretén a través d’aquest conveni permet no només una millor assignació dels recursos econòmics i tècnics d’ambdues parts sinó també i, sobretot, un menor impacte visual i ambiental de les infraestructures necessàries per a la instal·lació dels equips de telecomunicacions i de la transmissió de la informació”, ha explicat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

La participació de la Generalitat en aquest conveni serà executada mitjançant lentitat pública Istec, mitjà propi de lAdministració de la Generalitat Valenciana.

L’entitat pública Istec, adscrita a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, té un paper essencial en la gestió, l’ús i l’explotació de les infraestructures de telecomunicacions de la Generalitat.

Així, la Llei 3/2020, de 30 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat 2021, estableix, en la seva disposició addicional sisena, entre d’altres, les funcions següents d’Istec : Prestació de serveis de transport, accés, difusió, allotjament, operació, manteniment i explotació de les xarxes de telecomunicacions de la Generalitat, així com els recursos associats als serveis de ràdio i televisió i d’emergència, dins l’àmbit de responsabilitat de la Generalitat, així com qualsevol altre servei que la Generalitat es pugui comprometre a prestar en el futur sobre aquestes infraestructures.

La societat està constituïda com a operador de telecomunicacions i proveeix serveis de comunicacions electròniques amb les condicions que estableix la legislació vigent per als operadors controlats per administracions públiques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: