El Consell autoritza un conveni per fomentar la investigació i innovació col·laborativa de Fisabio amb les universitats UPV, UJI i Miguel Hernández

El Consell ha autoritzat un conveni per desenvolupar un programa de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) amb la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per fomentar la col·laboració en investigació i innovació a través d’un programa conjunt anomenat UniSalut.

El programa preveu recollir els interessos i les demandes de col·laboració en matèria d’R+D+i del personal investigador de cadascuna de les institucions, així com posar en contacte els que tinguin interessos complementaris i convocar ajudes a accions preparatòries i projectes d’innovació per estimular l´inici d´aquestes col·laboracions. També es preveu la celebració de jornades de dinamització del programa.

Les accions preparatòries i els projectes d’innovació es concreten en un subprograma per a cada institució acadèmica: Polisabio (entre la UPV i Fisabio); Ujisabio (entre l’UJI i Fisabio), i Ilisabio (entre la UMH i Fisabio).

Per al desenvolupament del conveni, cada part contribuirà amb una aportació econòmica: en el cas del subprograma Polisabio, la UPV col·laborarà amb 70.000 euros i Fisabio, amb la mateixa quantitat; per al subprograma Ujisabio, tant l’UJI com Fisabio aportaran, cadascun, 35.000 euros. Finalment, el subprograma Ilisabio es concreta en una aportació de 25.000 euros per entitat.

El conveni entrarà en vigor el dia de la seva darrera signatura i la seva vigència serà fins al 31 de desembre de 2023.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: