El Consell autoritza l’acceptació de la partida de 90 milions d’euros concedida pel Govern d’Espanya per a la gigafactoria de Sagunt

El Consell ha autoritzat l’acceptació de la partida de 90 milions d’euros concedida pel Govern d’Espanya, en el marc del Reial Decret Llei 20/2022, del 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna i de suport a la reconstrucció de l’illa de La Palma ia altres situacions de vulnerabilitat, per a la gigafactoria de cel·les per a bateries de cotxes elèctrics al municipi de Sagunt.

Així, el Consell de Ministres, celebrat dimarts passat 14 de març, va autoritzar al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Secretaria General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa (SGIPYME), la concessió de la subvenció nominativa a la Comunitat Valenciana per al ‘Programa de suport públic per al desenvolupament d’una fàbrica de bateries’.

En aquest sentit, l’esmentat Reial decret llei estableix a l’article 63 una concessió directa de subvenció a la Comunitat Valenciana, amb càrrec al Pressupost General de l’Estat de 2023, per a la implementació d’un instrument de suport per al desenvolupament de la gigafactoria.

Aquest article detalla, a més, que serà objecte de finançament l’aprovació d’un instrument d’ajudes que permeta la implantació i el desenvolupament d’una fàbrica de bateries durant el 2023 per part de la Comunitat Valenciana. L’execució de les actuacions es farà en el període 2023-2027.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: