El Consell autoritza el conveni de col·laboració amb les universitats públiques valencianes per finançar la Càtedra AVANT

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció dun conveni de col·laboració entre la Generalitat i les cinc universitats públiques valencianes per finançar les despeses de funcionament de la Càtedra AVANT.

La Generalitat, mitjançant aquest nou conveni, destinarà un total de 75.000 euros a la Universitat de València-Estudi General (UV); a la Universitat Politècnica de València (UPV); a la Universitat d’Alacant (UA), a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ia la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

Cadascuna rebrà 15.000 euros per dur a terme les activitats objecte de la càtedra desenvolupades entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2023, entre les quals inclouen jornades, seminaris, conferències, concursos, exposicions, estudis i tallers la finalitat dels quals serà la investigació, la formació especialitzada i la difusió pública dels avenços dins un marc danàlisi.

La finalitat de la Càtedra AVANT és ser un punt d’unió decisiu i funcional entre l’activitat educativa i investigadora de les universitats amb el disseny, planificació, gestió, execució i polítiques públiques contra el despoblament a la Comunitat Valenciana.

La càtedra desenvoluparà activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies futures en matèria de despoblament. A partir del treball d’aquestes institucions es podran generar sinergies que permetin avenços en el disseny i la implementació de mesures contra el despoblament i que aquests avenços siguin transferits a la societat.

La Càtedra AVANT és un projecte que va sorgir el 2019 a partir d’un conveni marc de col·laboració subscrit entre la Presidència de la Generalitat, la Universitat de València-Estudi General; la Universitat Politècnia de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló, a què el 2021 es va adherir la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: