El Consell atorga l’Alta Distinció de la Generalitat a les jugadores valencianes de la Selecció Espanyola de Futbol Ivana Andrés i Enith Salón

El Ple del Consell ha concedit l’Alta Distinció de la Generalitat i la Gran Creu de l’Ordre de Jaume I el Conqueridor a les jugadores valencianes de la Selecció Espanyola de Futbol, Ivana Andrés i Enith Salón.

Així mateix, el Consell ha atorgat la Distinció de la Generalitat als serveis d’emergències, seguretat i protecció civil que van participar en els treballs d’extinció dels incendis declarats l’estiu del 2022 a la Vall d’Ebo, les Useres, Bejís, Venda del Moro i Carrers.

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha detallat, a la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Ple del Consell, les persones i entitats guardonades amb les distincions de la Generalitat, que es lliuraran el proper 9 d’octubre, amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la portaveu del Consell ha indicat que la Distinció al Mèrit Cultural ha recaigut aquest any al cantant Nino Bravo, a títol pòstum, i al grup de música Seguretat Social.

Pel que fa a la Distinció al Mèrit Esportiu, el Govern valencià ha distingit les integrants de l’equip espanyol de gimnàstica rítmica Mireia Martínez López, Patricia Pérez Fos, Alba Bautista Cañas i Pôlina Berezina Ksenofontova i l’entrenadora de l’equip nacional individual de gimnàstica , Marta Linares García

Així mateix, la Distinció al Mèrit Empresarial i Social ha estat concedida a l’empresa Carmencita mentre que el Mèrit Científic reconeix la tasca de l’equip de cirurgia cardíaca de l’Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València.

Les Distincions d’Accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva han estat atorgades a la pirotècnica de Borriana Reyes Martí Miró ia la Fundació Banc d’Aliments d’Alacant, Associació Banc d’Aliments de Castelló i al Banc d’Aliments de València.

Finalment, la Distinció Ambaixador de la Comunitat Valenciana s’ha concedit a l’humorista, actor, presentador i imitador, Carlos Latre.

Alta Distinció de la Generalitat i Gran Creu de l’Ordre de Jaume I el Conqueridor

Les jugadores valencianes de la Selecció Espanyola de Futbol, Ivana Andrés Sanz i Enith Salón Marcuello.

Ivana Andrés va néixer a Aielo de Malferit. Juga actualment com a defensa al Reial Madrid. Enith Salón va néixer a Moncada. Juga com a portera al València, CF.

La Selecció Espanyola de Futbol s’ha proclamat campiona mundial el 2023, després de guanyar la Copa Mundial Femenina de la FIFA disputada aquest any a Austràlia i Nova Zelanda.

Amb la seva voluntat, el seu esforç i el seu lliurament, les jugadores de la Selecció han fet possible que l’esport espanyol arribi, una vegada més, a les cotes d’èxit més grans a nivell internacional, i, alhora, han aconseguit impulsar l’interès de la societat i de les institucions per l’esport femení, posant en relleu la necessitat de promoure’n el desenvolupament i la dignificació.

Distincions de la Generalitat

Els serveis d’emergències, seguretat i protecció civil que van participar en els treballs d’extinció dels incendis declarats l’estiu del 2022 a la Vall d’Ebo, les Useres, Bejís, Venta del Moro i Calles.

L’actuació exemplar i coordinada dels serveis d’emergències, de seguretat i de protecció civil va permetre controlar de la millor manera possible l’evolució dels incendis i limitar l’abast dels danys i, especialment, protegir la població i evitar la pèrdua de vides humanes.

Cal reconèixer l’esforç i la professionalitat de tots els serveis, organismes i persones que van participar a l’emergència, incloent-hi els consorcis provincials de bombers d’Alacant, Castelló i València; els cossos de bombers municipals; el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat; les forces i cossos de seguretat, Guàrdia Civil i policia local; la Unitat Militar d’Emergències; els serveis de protecció civil; el personal tècnic del Centre de Coordinació d’Emergències i dels llocs de comandament avançat; les unitats de prevenció dincendis; les autoritats locals i totes les persones que van prestar la col·laboració voluntària, així com l’ajut prestat per l’Administració de l’Estat i pels governs de les comunitats de Múrcia, Catalunya, Aragó i Castella-la Manxa.

Distincions al Mèrit Cultural

El cantant Nino Bravo, a títol pòstum

Nascut a Aileo de Malferit, Luis Manuel Ferri Llopis, conegut mundialment amb el nom artístic de Nino Bravo, va morir fa 50 anys.

En només quatre anys de carrera musical com a solista, i sense haver arribat a complir els 29 anys, Nino Bravo va aconseguir collir enormes èxits a Espanya, a Europa ia Amèrica Llatina, fins a convertir-se en un dels més grans intèrprets de la història de la cançó melòdica en espanyol.

El grup musical Seguretat Social

Grup musical format el 1982 a Benetússer per José Manuel Casañ, que l’ha liderat des de llavors, i Santiago Serrano, que abandonaria la formació anys després.

Des dels seus inicis ha estat una de les bandes clau al panorama musical espanyol. Després de quaranta anys de carrera artística, amb més de vint àlbums editats i més d’un milió de discos venuts, el grup roman estretament vinculat a la Comunitat Valenciana, on han enregistrat la majoria dels seus discos i on han celebrat alguns dels seus concerts més memorables. Seguretat Social, integrat actualment per José Manuel Casañ, Javi Vela, Jorge Molina i Víctor Traves, segueix gaudint d’una extraordinària popularitat

Distincions al Mèrit Esportiu

Patricia Pérez i Mireia Martínez, gimnastes de la Selecció Espanyola al Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica 2023 a la competició en conjunt, i Alba Bautista i Polina Berezina, gimnastes de la Selecció Espanyola al Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica2 individual

Marta Linares García, entrenadora de la Selecció Espanyola de Gimnàstica Rítmica

El passat mes d’agost, el conjunt espanyol de gimnàstica rítmica va repetir, als Mundials celebrats a València, la medalla de bronze aconseguida el 2022, que va comportar la seva classificació olímpica per a París 2024. A aquesta medalla de bronze es va sumar la de plata a la final de cinc cèrcols i la classificació olímpica de les gimnastes Alba Bautista i Polina Berezina.

L’èxit de l’equip espanyol és el fruit de la dedicació i l’esforç de tots els seus components, sota la direcció de l’alacantina Alejandra Quereda Flores, seleccionadora nacional en modalitat individual i de conjunt, que ja va ser guardonada amb aquesta mateixa distinció l’any 2014 , i de la castellonenca Marta Linares García, entrenadora de l’equip nacional individual de gimnàstica rítmica.

Les gimnastes valencianes Mireia Martínez López, nascuda a la Pobla de Vallbona, i Patricia Pérez Fos, de Sueca, van formar part del conjunt espanyol que es va penjar la medalla de plata en cinc cèrcols, amb la seva rutina inspirada en Romeu i Julieta.

Alba Bautista es va iniciar a la gimnàstica rítmica amb 4 anys d’edat al pavelló d’Utrillas, i amb 6 anys al Club Rítmica Conques Mineres. El 2016 marxa al Club Mabel, de Benicarló, i més tard es trasllada a viure a Vinaròs.

Pôlina Berezina va començar a practicar gimnàstica rítmica a Guardamar del Segura i amb 8 anys entra al Club Gimnàstica Rítmica Torrevella, on va entrenar fins al 2016.

Distinció al Mèrit Empresarial i Social

Carmencita

Empresa nascuda a Novelda fa 100 anys, va començar amb el comerç del safrà procedent d’Albacete, i va ser la primera generació la que li va donar el nom i la imatge de marca que conserva, fent servir la foto d’una de les filles de la família .

A finals dels anys quaranta del segle passat, l’empresa ja comptava amb gairebé 100 treballadores, i quan la mecanització va fer perillar els llocs de treball, es va decidir estendre el negoci a tota mena d’espècies, mantenint així la plantilla.

Actualment, més de 60 països reben alguna de les 750 referències d’espècies basades en uns 60 productes diferents. A més, Carmencita participa a Alacant Gastronòmica Solidària i forma part del Fòrum de Marques Renombradas Españolas.

Distinció al Mèrit Científic

L´equip de cirurgia cardíaca de l´Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València

El mes de setembre passat l’Hospital la Fe va realitzar el trasplantament de cor número 1.000, una fita en la història de la cirurgia de trasplantaments que situa el centre valencià al reduït grup d’hospitals que han assolit aquesta xifra a tot el món, integrat per una vintena de centres, ial?hospital amb més trasplantaments cardíacs de tot Espanya.

Es reconeix l’excel·lència i la dedicació de l’equip de cirurgia cardíaca de l’Hospital la Fe, el compromís de tot l’hospital en l’activitat de trasplantaments i la generositat de les persones donants i les seves famílies.

Distincions d’accions a favor de la igualtat i per una societat inclusiva

Fundació Banc d’Aliments d’Alacant, Associació Banc d’Aliments de Castelló i al Banc d’Aliments de València

Els Bancs d’Aliments d’Alacant, Castelló i València, integrats a la Federació de Bancs d’Aliments d’Espanya, es dediquen a obtenir aliments i redistribuir-los gratuïtament a les persones sense recursos a través de les organitzacions benèfiques associades. La seva actuació s’ha manifestat rellevant durant la pandèmia COVID-19, problemes derivats de la guerra d’Ucraïna i amb l’augment dels preus dels aliments.

Són mereixedors d’aquest premi per la seva dedicació per atendre les situacions d’exclusió social, el treball altruista del voluntariat i la col·laboració de les empreses i institucions que els donen suport.

La pirotècnica Reyes Martí Miró

El 1996, la pirotècnica de Borriana Reyes Martí Miró assumeix la direcció del negoci familiar que havia posat en marxa el seu rebesavi, el 1868.

Fruit dels seus encerts i valentia en la presa de decisions estratègiques per a l’empresa, el 2001 Reyes Martí es converteix en la primera dona encarregada de disparar una mascletà a la plaça de l’Ajuntament de València, i el 2018 a la primera pirotècnica que dispara a la Nit del Foc ia la cremà de les falles oficials, al que cal sumar les seves emblemàtiques mascletats en ocasió del Dia Internacional de la Dona.

Amb la seva trajectòria professional ha demostrat el seu lideratge per fer present la dona al món de la pirotècnia.

Ambaixador de la Comunitat Valenciana

Carlos Latre Ruíz

Nascut a Castelló de la Plana, l’humorista, actor, presentador i imitador va començar la seva carrera com a locutor radiofònic a la Cadena SER i va continuar la seva trajectòria a la televisió amb nombroses col·laboracions. El 2004 va ser guardonat amb el Micròfon d’Or de la Federació d’Associacions de Ràdio i Televisió.

A més de la seva faceta com a actor i actor de doblatge, Carlos Latre també ha desenvolupat la seva carrera al món del teatre, amb espectacles com ‘Yes We Spain’, ‘Yes We Spain Is Different’, ‘Quinze anys no és res’ o ‘ Golfus de Roma’, entre d’altres.

A punt de fer 25 anys de carrera televisiva, la seva autoexigència i capacitat per connectar amb el públic estan darrere de l’èxit aconseguit pel seu últim espectacle, ‘One man show’, amb més de 300.000 espectadors i espectadores.

Rep el guardó per la seva capacitat per observar i llegir les persones i pel seu enginy per despertar el plaer de riure.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d