El Consell aprova un conveni de col·laboració amb les universitats públiques valencianes per finançar la Càtedra AVANT

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat i les cinc universitats públiques valencianes per finançar les despeses de funcionament de la Càtedra AVANT.

La Generalitat, mitjançant aquest nou conveni, destinarà un total de 50.000 euros per finançar les despeses de funcionament de la Càtedra AVANT, que es repartiran entre la Universitat de València-Estudi General (UV); la Universitat Politècnica de València (UPV); la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

Cadascuna rebrà 10.000 euros, amb els quals podran fer front a les activitats objecte de la càtedra desenvolupades entre l’1 de gener i el 31 d’octubre del 2022, entre les quals inclouen jornades de difusió de la Càtedra, seminaris, vídeos didàctics de sensibilització sobre la despoblació, així com estudis i diagnòstics sobre aquesta realitat a la Comunitat Valenciana.

La finalitat de la Càtedra AVANT és convertir-se en un instrument que fusioni la tasca educativa i investigadora de les universitats amb el disseny, la planificació, la gestió i l’execució de polítiques antidespoblament que desenvolupa la Generalitat.

La Càtedra AVANT és un projecte que va sorgir el 2019 a partir d’un conveni marc de col·laboració subscrit entre la Presidència de la Generalitat, la Universitat de València-Estudi General; la Universitat Politècnia de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló, a la qual el 2021 es va adherir la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Un dels treballs més importants que ha impulsat la Càtedra és l´Estratègia AVANT 20-30. Es tracta d’un pla estratègic valencià antidespoblament, elaborat per les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, que estableix les línies que cal seguir per assolir els objectius del repte demogràfic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: