El Consell aprova un conveni amb el Ministeri de Transports per executar el Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics

El Consell ha aprovat la tramitació del conveni entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MTMAU) per a l’execució del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) mitjançant el qual la Generalitat rebrà 51 milions d’euros de fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

Aquest conveni té per objecte la concessió dajuts directes per a la rehabilitació sostenible del parc públic institucional de les comunitats autònomes. La finalitat daquests crèdits és finançar aquelles actuacions en edificis de titularitat pública i ús públic que persegueixin la millora de leficiència energètica; accessibilitat; habitabilitat i de conservació.

El programa, que s?emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), compta amb una inversió total de 1.080 milions distribuïts entre les comunitats autònomes (480 milions) i entitats locals (600 milions).

Requisits

El conveni assenyala dues fases d’execució així com un llistat d’actuacions en reserva. Per a la Fase 1 s’estableix que les actuacions s’han d’executar entre l’1 de febrer del 2020 i el 30 de setembre del 2024 ia Fase 2 el termini d’execució és fins al 31 de març del 2026.

Un dels objectius principals que marca el conveni és el de l’estalvi energètic. Per això es recull que les actuacions finançables hauran de suposar almenys una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable un requisit que s’acreditarà mitjançant certificat energètic.

Així mateix, les actuacions finançables han de tenir un caràcter integrat, en el sentit definit per l’Agenda Urbana Espanyola, i respondre als criteris de sostenibilitat, inclusió i qualitat estètica previstos per la Nova Bauhaus Europea.

Requisits d’aplicació

Els edificis sobre els quals es dugui a terme la rehabilitació hauran de tindre una data de construcció anterior a 1 de gener de 2009.

Així mateix, hauran de ser de titularitat pública i en el cas que existís un règim de cotitularitat sobre l’immoble entre diferents administracions públiques, s’exigirà que la comunitat autònoma ostenti almenys el 51% de la propietat.

De la mateixa manera, hauran d’estar destinats a ús públic, amb exclusió d’ús residencial habitatge públic (en tots els seus règims), i mantenir-lo destinat almenys durant els propers 20 anys a l’ús públic.

Les actuacions finançables han de suposar almenys una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable; disposar d’un pla de gestió de residus que suposi la preparació per a la reutilització i el reciclatge d’almenys un 70% dels residus que es puguin generar en el desenvolupament d’aquestes actuacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: