El Consell aprova el projecte de llei de creació de l‟Agència Valenciana de Canvi Climàtic

El Ple del Consell ha aprovat el projecte de llei de creació de l’Agència Valenciana de Canvi Climàtic (AVCC), que té com a objectiu actuar com a eina per coordinar i executar els plans per revertir el canvi climàtic i lluitar contra la descarbonització a les institucions públiques , l’empresariat i el conjunt de la societat.

L’AVCC és un dels compromisos del segon Acord del Botànic i pretén ser un actor fonamental en l’execució, el seguiment i l’avaluació del proper Pla Valencià Integrat d’Energia i Clima (2030).

La creació de l’AVCC suposa un pas més per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per respondre als desafiaments climàtics d’acord amb els Acords de París de 2015, els objectius dels quals són limitar l’augment de la temperatura mundial en aquest segle per sota dels dos graus centígrads.

L’Agència Valenciana de Canvi Climàtic serà una entitat de dret públic i estarà integrada a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Tindrà com a funcions la coordinació i execució dels marcs estratègics, plans, programes i pressupostos de carboni que s’aprovin per a la lluita contra el canvi climàtic.

A més, proposarà i avaluarà les polítiques climàtiques i dels plans dacció sectorials en làmbit de mitigació i adaptació al canvi climàtic. També analitzarà periòdicament l’evolució de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i els mercats de carboni; la vulnerabilitat dels recursos i sistemes naturals, els sectors econòmics i els territoris als impactes del canvi climàtic i avaluarà el grau d’implantació de les polítiques en matèria de canvi climàtic.

L’AVCC podrà informar sobre el compliment de la perspectiva climàtica en plans, programes i projectes, així com fomentar i fer activitats de conscienciació, d’informació i de difusió al conjunt de la societat de tots els aspectes relacionats amb el canvi climàtic.

A més, fomentarà activitats de recerca científica i d’innovació sobre el canvi climàtic, l’observació del sistema climàtic, les fórmules de mitigació i adaptació i la generació de models regionals i impulsarà actuacions i projectes per millorar la capacitat adaptativa davant dels impactes del canvi climàtic i la integració de l’adaptació a les polítiques sectorials.

Pel que fa als òrgans de govern, l’AVCC comptarà amb una presidència, que correspon a la persona titular de la conselleria competent en matèria de canvi climàtic, un consell de direcció i una vicepresidència.

El Consell aprovarà, mitjançant un decret, els estatuts de l’Agència en què es desenvoluparà la seva estructura administrativa, competències i funcions, així com el règim jurídic de funcionament previst en aquesta llei.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: