El Consell aprova el decret que regula el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat el decret que regula el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Aquesta nova normativa ofereix una regulació completa del Registre, adaptada a la Llei 15/2018, de 7 de juny, de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, que el reconeix com un registre públic, en què s’inscriuran, d’ofici , les empreses, establiments i persones o entitats prestadores de serveis turístics de la Comunitat Valenciana.

La inscripció al registre serà gratuïta i el seu règim d’organització i funcionament es determinarà reglamentàriament. Per això, Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat una regulació completa del registre esmentat, que desenvolupa i s’adapta a les prescripcions legals vigents.

El decret es divideix en quatre títols, amb un total de disset articles, dues disposicions addicionals, una transitòria, una derogatòria i dues disposicions finals. Aquesta regulació ha tingut en compte les diferents tipologies d’empreses turístiques previstes a la llei, la seva classificació i modalitat.

La finalitat d’aquest registre és servir d’instrument de coneixement del sector turístic i d’informació per a l’exercici de les potestats administratives que ostenta l’administració turística, de manera que faciliti les activitats d’ordenació, inspecció, control, verificació, programació i planificació. atribuïdes, així com el subministrament dinformació a les persones o entitats interessades.

Durant el procediment d’elaboració i tramitació del decret s’han realitzat els tràmits de consulta prèvia, informació pública i d’audiència a les entitats que agrupen interessos relacionats amb el seu objecte i s’han emès els informes preceptius de l’Advocacia General de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: