El Consell àmplia sis mesos més l’abonament gratuït de transport públic per a professionals sociosanitaris

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han anunciat que el Consell amplia sis mesos més l’Abonament Sanitat que dóna accés a l’transport públic gratuït als i les professionals sociosanitaris i que des del seu implantació al mes d’abril ha estat utilitzat prop de 560.000 vegades.

Arcadi Espanya i Ana Barceló s’han reunit per valorar aquesta mesura que va posar en marxa la Conselleria de Mobilitat i l’Autoritat de Transport Metropolità de València per “facilitar la mobilitat als col·lectius que estan des del principi de la pandèmia en la primera línia de la lluita contra la COVID-19 “, ha recordat el conseller de Mobilitat.

Per la seva banda, la consellera de Sanitat ha volgut agrair a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat seu “total predisposició per facilitar el treball amb el personal sanitari en aquest any tan difícil”.

Així, el personal sociosanitari ha realitzat al voltant de 560.000 desplaçaments gratuïts des del passat mes d’abril fins a les primeres setmanes d’aquest mes de desembre a Metrovalència, metrobús, Tram de Castelló i Tram d’Alacant.

Territorialment, s’han registrat més de 28.140 validacions en l’àrea d’Alacant, prop de 494.000 a la de València, i al voltant de 35.500 a la de Castelló.

Prorrogar l’Abonament Sanitat

Per actualitzar l’abonament sociosanitari i prolongar la seva utilització sis mesos més, el personal sociosanitari haurà d’anar als punts de venda habituals. A l’àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines validadores de FGV ia les taquilles de Metrovalencia, així com al Punt d’Atenció a l’Client de ATMV ubicat a l’estació de Metrovalencia del carrer Colom de València i als estancs habituals de venda de bons transport. Tota la xarxa de vendes de la ATMV es pot consultar al seu web, consultar aquí.

A l’àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l’Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com quioscos i estancs; ia l’àrea metropolitana d’Alacant a les taquilles de la xarxa de FGV.

Aquesta iniciativa de la Generalitat es va implantar durant l’estat d’alarma i per Arcadi Espanya, “es tracta d’un gest més de gratitud cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i de el sector sociosanitari que estan treballant sense descans”. Amb aquest objectiu la Conselleria i la ATMV han posat a disposició de personal de sistema sociosanitari de la Comunitat Valenciana 9.550 bons per desplaçar-se de forma gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat.

L’anomenat Abonament Sanitat va dirigit a personal d’atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d’Emergències Sanitaris.

Els mateixos centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha estat els encarregats de canalitzar la demanda i lliurar els bons de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: