El Comitè Europeu de les Regions dóna suport a la proposta valenciana per transformar el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització

El Comitè Europeu de Regions (CDR) ha donat suport el Dictamen de la Comunitat Valenciana sobre el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) presentat davant el ple del Comitè de les Regions aquesta setmana.

Els líders locals demanen incrementar el pressupost de 200 a 500 milions d’euros anuals i fixar el seu llindar d’intervenció en 150 treballadors, per reforçar el paper dels ens regionals en la gestió del Fons, dissenyat per mitigar els efectes dels acomiadaments massius i de els canvis estructurals del comerç mundial que ha portat la globalització.

El dictamen, fruit del treball conjunt d’agents socioeconòmics valencians i la Generalitat, proposa, entre altres mesures, prestar més atenció als treballadors més vulnerables: persones majors de 54 anys i menors de 30 anys, les persones amb algun tipus de discapacitat, les minories ètniques i els treballadors sense qualificació. Una altra de les modificacions que proposa el dictamen, coordinat per Ximo Puig, i que compta amb el suport de nombroses regions, suggereix una atenció prioritària als nous reptes que han d’afrontar les empreses: digitalització, transició tecnològica i mediambiental vinculada al canvi climàtic.

La Comunitat Valenciana, una de les regions de la UE que més s’ha beneficiat del FEAG ja que ha percebut, des de 2007, 17 milions d’euros per a les persones treballadores acomiadades en els sectors de la ceràmica, el tèxtil, la construcció, el calçat i el metall.

L’actual proposta valenciana passa per incorporar a aquest fons a totes les persones «amenaçades d’acomiadament», perquè, amb independència de les mesures provinents d’altres programes europeus, puguin rebre ajuda directa d’aquest fons.

Amb aquestes mesures, des de la Comunitat es pretén frenar l’anomenada «geografia del descontentament» dels ciutadans i les ciutadanes, és a dir, la desil·lusió provocada per la crisi econòmica i social i, com a conseqüència, la seva desafecció cap a les institucions públiques.

La proposta, l’aprovació definitiva depèn del Parlament Europeu, a més d’incloure l’ampliació de les missions del fons, també planteja un canvi de nomenclatura a Fons Europeu de Suport a la transició

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: